#GivingTuesday 2017: 165 nits d'allotjament per a una persona sense llar

Dimarts, 28 de novembre es celebra a nivell mundial el #GivingTuesday, un dia en el qual ciutadans, famílies, empreses i organitzacions ens mobilitzarem amb un propòsit en comú: celebrar la generositat i donar. 

Un any més, des d'ASSÍS hem volgut participar d'aquest moviment global, que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones, a través de les donacions. 

El repte solidari que ens hem proposat per commemorar aquesta data "de donar" és aconseguir 1.650€ per proporcionar 165 nits d’allotjament a una persona sense llar. 

Punxa en el següent link i fes la teva bona acció #GivingTuesday2017 fins al 5 de desembre: http://givingtuesday.es/projects/165-nits-dallotjament-per-a-una-persona-sense-llar/

 Comencem per complir un somni, el de Toni. Tu ho pots fer possible! Col·labora en aquest #givingtuesday 2017! 

puerta_llave.jpg

Engeguem un nou pis per a 2 persones sense llar! 

Engeguem un nou pis per a 2 persones sense llar!

Gràcies a la generositat d'una família, ASSÍS podrà disposar d'un nou pis, en règim de lloguer social, que gestionarem des del nostre programa d'habitatge.

Des del mes d'octubre, i una vegada realitzades les obres de reforma, la decoració i el moblat del pis, dues persones del nostre centre gaudiran de la calidesa d'una nova llar, que esperem que els brindi millors oportunitats.

Des del 2007 a ASSÍS oferim allotjaments de mitja i llarga estada a persones sense llar. Actualment el nostre programa d'Habitatge" el formen 15 pisos a la província de Barcelona, amb una capacitat per a 28 persones ateses al nostre centre.

Al 2017 hem buscat 5 pisos a Barcelona (o àrea metropolitana) per a 10 persones sense llar. N'hem aconseguit 3, i en necessitem 2 més per assolir el nostre repte: #5habitatgesx10persones.

Si tens un habitatge en propietat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres! Aquestes són les modalitats de col·laboració que t'oferim:

 • Lloga'ns un habitatge a preu social: t'assegurem l'ingrés mensual del lloguer amb totes les garanties, ja que serà la nostra entitat, ASSÍS Centre d'Acollida, la titular del contracte.
 •     Cedeix-nos un habitage
 •     Dona'ns un habitatge
 •     Deixa'ns-el en herència
 •  
 • Si vols col·laborar o necessites que et facilitem més informació, truca al 932.520.568. Ajuda'ns a aconseguir-ho!
cartel.5x10.catala_fcb_baja.jpg

   ASSÍS Centre d´Acollida contribueix a la visibilizació del fenomen de l’aporofòbia  amb el llançament de la web www.aporofobia.info    

 

·         Amb aquesta nova plataforma ASSÍS Centre d´Acollida pretén realitzar una labor de divulgació i de sensibilització sobre aquest fenomen de rebuig, odi o discriminació cap a les persones pobres en el Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa 2017.

 

·         www.aporofobia.info és el primer espai web que aglutina en un únic lloc tota la informació existent sobre l’aporofòbia i la violència exercida cap a les persones sense llar.

 

·         El site està concebut com un espai col·laboratiu, on el visitant a més de rebre informació pot aportar-la

 

Barcelona, 17 d'octubre de 2017. Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa 2017, ASSÍS Centre d´Acollida llança la pàgina web www.aporofobia.info per sensibilitzar i informar sobre un fenomen poc visible, al qual la filòsofa Adela Cortina li va donar el nom d’aporofòbia  i que afecta les persones en situació de pobresa. 


A partir de la notícia de l'homicidi de Rosario Endrinal, que va ser cremada viva per tres joves mentre dormia en un caixer de Barcelona, el desembre de 2005, ASSÍS Centre d´Acollida, davant de la falta d'informació existent, va començar a realitzar un treball de cerca, recopilació i anàlisi de dades sobre la violència que sofreixen les persones sense llar. Per donar resposta a una necessitat divulgativa i informativa sobre una realitat pràcticament desconeguda per la societat en general, de la qual són víctimes les persones en situació d'exclusió social, es crea www.aporofobia.info  


La plataforma, creada per l'agència digital >Simplify Your Business, està desenvolupada sota tres criteris fonamentals: facilitats d’ús, disseny i contingut. La web recull en un únic lloc continguts actualitzats sobre aporofòbia i violència cap a les persones sense llar, dividits en diferents àrees:

1.       Home: El visitant podrà conèixer les diferències entre violència i aporofòbia.

2.       Sabies què. És una secció concebuda per propiciar el millor coneixement sobre el fenomen de l’aporofòbia amb continguts sobre qui són les víctimes, les persones agressores, què diu la legislació, què s'hi està fent, etc.

3.       Recursos i materials. Aquí el navegant trobarà una recopilació d'articles, bibliografia recomanada, webs d'interès ipublicacions que fàcilment poden descarregar-se, imprimir-se i ser compartits.

4.       Descobreix els tipus de violència. En aquest menú es troben els continguts més nous i destacats com la “Base de dades”, on es visualitzen les 1.032 notícies sobre violència i aporofobia cap a les persones sense llar que ASSÍS ha recollit en el període 2006-2016. O el “mapa” interactiu on el visitant pot filtrar els episodis de violència, d'acord amb els interessos de la seva recerca.

Com a novetat també destaca la concepció de www.aporofobia.info  com un espai no només divulgatiu, sinó també col·laboratiu, caracteritzat per l'ajuda mútua, on el visitant, a més de rebre informació pot aportar-la.

Amb el llançament d'aquesta plataforma digital ASSÍS Centre d´Acollida desitja consolidar el seu treball en la defensa de drets de les persones sense llar.   

Jornada “Aporofòbia, l’odi a les persones en situació de pobresa"

Dimarts, 10 d'octubre, de 10.00h a 12.30h, des d'ASSÍS Centre d´Acollida organitzarem una jornada que versarà sobre l'aporofòbia o l´odi a les persones en situació de pobresa.  

Està confirmada l'assistència d'Adela Cortina, filòsofa que va contextualitzar i definir el terme Aporofòbia, Catedràtica d'Ètica de la Universitat de València, Directora de la Fundación ÉTNOR, Premi Internacional de Ensayo Jovellanos 2007 i Premi Nacional de Ensayo 2014 i autora del llibre Aporofobia, el rechazo al pobre (2017).  

Comptarem, també, amb la participació de Marta Llobet, professora titular interina dels Estudis de Treball Social de la UB; i de Maite Mauricio, Responsable de desenvolupament de Servei i Gestió del coneixement en Suara Cooperativa i actual representant de la Xarxa d Atenció a Persones Sense llar de BCN. El lloc de celebració serà la sala La Cuina del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, 08003 Barcelona). 

Apunta't a: https://stopaporofobia_assis.eventbrite.es

II Sopar solidari ASSÍS

 II SOPAR SOLIDARI D'ASSÍS

Apunteu aquesta data al vostre calendari!

Dijous,  28 de setembre,  a les 20.30h,  esperem  a  tothom a  la Plaça de Sarrià  per  celebrar  el II  Sopar Solidari  d´ASSÍS

Serà una vetllada en la qual compartirem emocions, música i solidaritat. 

La recaptació íntegra es destinarà als nostres programes i projectes per a les persones sense llar.

 P.D.: Si aquella nit plou, el sopar és farà al Col·legi Sagrat Cor de Sarrià. Si necessites un menú especial, si us plau, fes-nos-ho saber abans del 23 de setembre

Per a més informació: info@assis.cat

sopar_logosprincipales.jpg

5 pisos per 10 persones sense llar. Ajuda'ns a aconseguir el repte!

Des del 2007 a ASSÍS oferim allotjaments de mitja i llarga estada a persones sense llar. Actualment disposem  d’onze pisos en règim de lloguer distribuïts en la provincia de Barcelona. Aquí resideixen 25 persones sense llar, a les que se’ls hi proporciona un habitatge estable de mitja i llarga estada. El nostre desig és incrementar, poc a poc, el nostre nombre de pisos per poder oferir més places a les persones sense llar.

A 2017 busquem 5 pisos a Barcelona (o área metropolitana) per a 10 persones sense llar. Si vols ajudar-nos a donar una nova oportunitat a les  persones sense llar, i tens un habitatge en propietat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres!  Aquestes són les modalitats de col·laboració que t'oferim: 

 • Lloga´ns un habitatge a preu social: t'assegurem l'ingrés mensual del lloguer amb totes les garanties, ja que serà la nostra entitat, ASSÍS Centre d´Acollida, la titular del contracte.
 • Cedeix-nos un habitage
 • Dóna un habitatge
 • Deixa´nos-ho en herència

Col·laborar no tindrà cap cost per a tu i a més podràs accedir a beneficis fiscals. En tots els casos nosaltres ens encarregarem de l'adequació de l'habitatge, del canvi de titularitat dels subministraments al nostre nom, així com de l'abonament d'aquests durant tot el temps en el qual tinguem assignada l'habitatge. També ens encarregarem del seu manteniment. Tots els residents dels pisos comptaran amb el seguiment social d'un professional de referència d´ASSÍS, i d'un grup de voluntaris. 

Si vols col·laborar o necessites que et facilitem més informació detallada, truca al 932.520.568. Ajuda´ns a aconseguir el repte #5habitatgesx10persones!

Hi ha molts factors de risc que desencadenen la situació de les persones sense llar però el més transcendental és la simple disponibilitat i assequibilitat d’habitatge digne i adequat. Els albergs i altres recursos d’allotjament temporal són una alternativa segura a dormir al carrer. Tot i així, per afrontar de manera efectiva la problemàtica del sensellarisme, es precisa actuar des de un recurs d’allotjament més estable. Des d’aquest, la persona té la tranquil·litat i la sostenibilitat necessària per a iniciar processos de canvi i/ o millora personal.

5pisosper10personessensellar

Yurbban hotels col·labora amb ASSÍS per aconseguir 200 nits d'allotjament per a una persona sense llar

Durant el segon semestre d'aquest any 2017, tots els clients que facin la reserva de les seves habitacions, a través de la web de Yurbban Hotels www.yurbban.com col·laboraran amb ASSÍS Centre d´Acollida. 

A través d'aquesta iniciativa de Responsabilitat Social Corporativa, la cadena hotelera destinarà íntegrament el 1% del total de vendes per aconseguir 200 nits d'allotjament per a una persona sense llar.

Fes les teves reserves ja i suma esforços per aconseguir aquest iniciativa!

Troba tota la informació punxant aquí

 

 

 

ASSÍS Centre d´Acollida es congratula davant la moció aprovada pel Senat per la qual s'insta al Govern a tipificar com a delicte d'odi les agressions cap a les persones sense llar

 • La moció, aprovada ahir, que persegueix una modificació del Codi Penal, convertiria a Espanya en un dels paises precursors a regular el delicte de aporofobia i pemitiría incrementar les penes per aquest tipus de delictes, evitant així la seva impunitat

Barcelona, 5 de juliol de 2017. El Ple de la Comissió de Justícia del Senat va aprovar el 4 de juliol de 2017, la moció presentada pel senador d'Units Podem – En Comú Podem, el Sr. Joan Comorera, del Grup Parlamentari Units Podem –En Comú Podem – En Marea, per la qual insta al Govern al fet que reconegui l´ aporofobia o l'odi cap a les persones pobres en l'articulo 22.4 del Codi Penal, entre les circumstàncies agreujants que ja s'apliquen en l'actualitat. 

Des de l'associació ASSÍS Centre d´Acollida:

1.- Ens congratulem d'aquesta iniciativa legislativa, impulsada per En Comú Podem i recolzada per la major part de les formacions polítiques, que persegueix una modificació del Codi Penal, per la qual es puguin incrementar les penes per delictes relacionats amb la aporofobia, evitant així la seva impunitat.

 2.- Instem a l'executiu d'Espanya al fet que iniciï els tràmits necessaris perquè aquesta moció es converteixi ràpidamente en una mesura eficaç per protegir a les persones sense llar enfront de la violència que sofreixen motivada per la seva situació socioeconòmica, i es converteixi així en un dels paises precursors a regular el delicte de l´aporofobia. 

3.- Animem a tots els partits polítics al fet que incloguin als seus programes electorals quantes mesures siguin necessàries per pal·liar el sinhogarismo, i evitar la violència directa, social i estructural de les quals són víctimes les persones sense llar
 

Violència contra les persones sense llar

Les entitats socials estimen que a Espanya hi ha 40.000 persones sense llar. Segons les dades del Informe de Violència directa, estructural i cultural contra les persones en situació de sense llar a Espanya 2006 -2016, publicat per ASSÍS Centre d´Acollida, cada 6 dies una persona sense llar mor al carrer. Un 20% d'aquestes morts són per agressió. Les víctimes tenen una mitjana d'edat de 48 anys.

 Atenent al treball de recerca desenvolupat per l'Observatori HATENTO, del que forma part ASSÍS Centre d´Acollida, un 47% de les persones sense llar a Espanya han estat víctimes de, almenys, un incident o delicte d'odi per aporofobia. 

Així mateix, segons l'últim Anuari de delictes d'odi del Ministeri d'Interior, en 2016 va haver-hi una desena d'agressions relacionades amb el menyspreu als pobres, per les 17 de 2015.

Vine de concert amb ASSÍS y Barcelona English Choir!

A ASSÍS us convidem a gaudir amb nosaltres d'un gran concert benèfic diumenge, 18 de juny, a les 20.00h, a càrrec del grup coral Barcelona English Choir. 

La Sala Pau Casals de l´Auditori de Barcelona és l'escenari al qual veurem a 180 persones cantar grans èxits de: Radiohead, Nina Simone, Michael Jackson, Beyonce, Queen, George Michael, Annie Lennox, etc. 

Tota la recaptació obtinguda es destinarà als projectes i programes que oferim a les persones sense llar a ASSÍS. No no us quedeu sense la vostra entrada per divertir-vos en aquesta cita musical! Podeu comprar-les punxant aquí. 

A ASSÍS creiem que tots podem aportar el nostre granet de sorra per millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en situació d'exclusió social. I quina millor manera que fer-ho amb música! 

Y tú, ¿aportas tu granito de arena para mejorar la calidad de vida de las personas sin hogar?

 

 

 

A Barcelona hi ha 1.026 persones dormint al carrer, un 9% mes que en 2016

 • Les dades del Recompte 17 visualitzan 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials i 415 en assentaments irregulars

 • Es confirma la tendència a l’alça en el nombre de persones que dormen al carrer i en el de persones ateses en recursos residencials

 • Des de l’any 2008 fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer ha passat de 658 a 1.026, un increment del 56%

La nit del 17 al 18 de maig ha tingut lloc, el Recompte 2017 organitzat per les 34 entitats que integren la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), inclòs l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta activitat, que és la cinquena vegada que es fa, han participat  un total de 998 persones voluntàries, que s’han dividit per grups per tota la ciutat. 

En total es van comptabilitzar 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials i 415 en assentaments irregulars. Les persones que es van comptabilitzar durant el recompte de l’any passat van ser 941 dormint al carrer, 1.907 en recursos residencials de la XAPSLL i 383 en assentaments.

L’augment del nombre de persones que es veuen abocades a dormir al carrer s’ha anat repetint durant els darrers anys. De fet, és un fenomen similar a d’altres grans ciutats europees, en un context d’increment i enquistament de la pobresa fruit de la crisi econòmica. Tot i així, l’esforç que han fet les entitats socials i l’Ajuntament de Barcelona no té precedents. Des de l’any 2008 fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer detectades pel successius recomptes ha passat de 658 a 1.026, un increment del 56%; però en paral·lel cal destacar que el nombre de persones que dormen en recursos residencials ha augmentat més: de 1.190 a 1.954, un increment del 64%.

En la roda de premsa, la portaveu de la XAPSLL, Maite Mauricio ha lamentat les “clares dificultats que troben les entitats per accedir a preus de lloguer accessibles”, tot i que ha posat en valor que durant els dos últims anys el nombre de persones allotjades en recursos residencials ha augmentat un 17%.

El fenomen del sensellarisme té una explicació multicausal, tot i que hi ha tres factors clars i que guarden algun tipus de relació amb aquesta creixent exclusió residencial: l’augment del preu del lloguer, la inexistència d’un parc públic d’habitatge suficient per donar resposta a les necessitats socials i la precarització del mercat laboral. La realitat és que cada cop és més difícil que les persones ateses accedeixin a un habitatge de lloguer o a una habitació, malgrat obtenir ingressos, mentre creix el nombre de persones sense llar que tenen feina.

Segons les dades recollides de forma provisional, la distribució ha estat la següent:

-       Ciutat Vella:                         271 persones

-       Eixample:                             210 persones

-       Sants - Montjuïc:                 188 persones

-       Les Corts:                             39 persones

-       Sarrià - Sant Gervasi:         59 persones

-       Gràcia:                                  29 persones

-       Horta - Guinardó:                45 persones

-       Nou Barris:                           43 persones

-       Sant Andreu:                       11 persones

-       Sant Martí:                            131 persones

-       TOTAL:                                 1.026 persones

 

Apunta't com a voluntari al recompte de persones sense llar de Barcelona!

El proper 17 de maig la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), de la qual forma part ASSÍS Centre d´Acollida, realitzarà a la ciutat de Barcelona una nova edició del Recompte de persones que dormen al carrer, i per això necessita la participació d’unes 900 persones voluntàries. Apuntat´t!

El Recompte té una doble finalitat: contribuir a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar la població de la ciutat sobre aquest fenomen. L’atenció social a les persones sense llar requereix una informació actualitzada sobre les seves dimensions i característiques. Les persones en situació de sense sostre són aquelles que ni tan sols utilitzen la xarxa de recursos existents i que pernocten als carrers de la ciutat.

A diferents punts de trobada distribuïts per tota la ciutat, coordinadors de les entitats amb experiència amb aquest col·lectiu distribuiran en petits grups les 900 persones voluntàries que aquella nit recorreran els carrers i parcs de la ciutat per comptar les persones que hi pernocten.

Per participar en el Recompte 2017 només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 17 de maig. Les inscripcions es poden fer fins el dimecres 17 de maig  a través de la web www.recompte.barcelona, omplint un senzill formulari. A més a més, a aquesta web s’hi poden obtenir diverses informacions sobre l’històric d’aquesta acció i l’organització d’enguany.

A més a més del Recompte de persones que dormen al carrer, la XAPSLL realitzarà un recompte de persones allotjades en equipaments municipals i d’entitats, com també una mapificació dels recursos existents, per tal de completar la diagnosi de la situació actual.

Per a més informació: info@recompte.barcelona / 93 413 25 90 / 618 389 284

recompte_personesensesostre_2017

 

 

La campanya #404HomelessNotFound rep el premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet

Barcelona, 1 de març de 2017. La campanya #404HomelessNotFound, d´ASSÍS Centre d´Acollida va rebre ahir, 28 de febrer, el premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet. 

L'acció de sensibilització d´ASSÍS que, segons paraules del seu director, Jesús Ruíz, “es va llançar amb el propòsit de canviar la mirada que la ciutadania té sobre les persones sense llar” ha estat triada com el millor treball entre els 16 que s'han presentat en la categoria d'internet, la més concorreguda en aquesta 24 edició dels premis. El jurat ha destacat “la innovació d'aquesta campanya, la seva potència, la participació i implicació de persones de la societat en general i el mitjà pel qual s'ha difós”.

La cerimònia de lliurament d'aquests guardons, que es va celebrar ahir, dimarts, 28 de febrer, a les 19.00h, al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, va ser presidida per Laia Ortíz, presidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) i, al seu torn, tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona. El premi d´ASSÍS el va recollir una àmplia representació de les persones que van participar en la campanya, entre elles estaven els seus protagonistes: la Mila, l´Antonio, la Pili, l´ Antoni i el Jordi.

L'11 de novembre de 2015, ASSÍS Centre d´Acollida va llançar la campanya #404HomelessNotFound, que va comptar amb la participació de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts van cedir l'estat dels seus perfils de facebook i twitter per donar veu a les persones sense llar. El periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba van recolzar aquesta innovadora iniciativa de sensibilització, formant part d'aquest grup de voluntaris 2.0. 

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), en sessió plenària de l'1 de juliol de 1992, va aprovar la creació del Premi Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, amb l'objectiu d'estimular, promoure i incentivar una millor informació i un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. El guardó reconeix i promociona aquesta labor amb una dotació econòmica en quatre modalitats: premsa, ràdio, televisió i Internet. El jurat del premi està format per entitats participants en el CMBS i per professionals de la comunicació i el treball social.

Recorda la campanya en  www.404homelessnotfound.org i segueix somiant amb un món on no hi hagi cap persona sense llar.

Al febrer, fes una tapa solidària

Al llarg del mes de febrer, el Grup Andilana d'hostaleria i restauració se suma al grup d'empreses col·laboradores d´ASSÍS, oferint una tapa solidària en els seus restaurants al preu simbòlic de 1€.  

Passa-hi a tastar la broqueta de pollastre yakitori amb ceba tendra i col·labora amb ASSÍS!   

Els locals on podreu gaudir d'aquesta tapa són: Balthazar, Flamant, Grill Room, La Crema Canyella, La Dolça Herminia, La Fonda, La Polpa, Rita, Les Quinze Nits i Market.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya “12 tapes 1 món“, que el Grup Andilana desenvolupa dins del seu pla de Responsabilitat Social Empresarial amb l'objectiu de recolzar als col·lectius més desfavorits. 

Felicitats al Grup Andilana pel seu compromís social i moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Més informació en http://www.grupandilana.com/es/promociones/9-la-tapa-solidaria--and--grupo-andilana 

 

 

ASSÍS a BTV amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar

Jesús Ruíz, director d´ASSÍS, parla a BTV, amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar. Gràcies a tots els que doneu suport a la nostra causa rebutjant aquest tipus de comportaments inacceptables!

Manifest XAPSLL sobre l'agressió soferta per una persona que dormia al carrer, el passat mes d'octubre, i la detenció dels seus presumptes agressors

El passat 9 d’octubre una persona sense llar va ser agredida i amenaçada de mort mentre dormia en un caixer de Barcelona.


Segons les declaracions de la víctima, inicialment no va voler obrir el caixer però davant de la insistència dels agressors va accedir a fer-ho. En obrir la porta, un d’ells li va clavar diversos cops de puny i va seguir fent-ho mentre l’altre treia diners. En marxar la van amenaçar de mort. El passat 11 de gener van ser detinguts els presumptes autors de l’agressió.

Davant d’aquests fets, des de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) manifestem:


•    El nostre rebuig i condemna d’aquests fets.
•    Compartim i recolzem que els investigadors hagin remès el cas al Fiscal Especial per a delictes d’odi a Barcelona, en considerar que “els autors dels fets van cometre un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, a més a més de dos delictes de lesions i amenaces”.
•    Considerem intolerable que una persona pugui ser agredida físicament o verbal per la seva condició familiar, social i/o d’extrema vulnerabilitat. En aquest cas, pel fet d’estar en situació de sense llar.
•    Alertem que, malgrat les campanyes de sensibilització i els instruments legals, l’aporofòbia segueix present a casa nostra.
•    Recordem que, segons l’informe de l’Observatori Hatento, el 47% de les persones sense llar afirmen haver sofert, al menys, un incident o delicte d’odi tractant-se en un 23% dels casos d’agressions físiques. El perfil dels agressors és majoritàriament el d’homes joves que tornen de “festa”. De la mateixa manera, recordem que segons les dades facilitades pel Centre d’Acollida ASSÍS, cada 5 dies mor una persona sense llar als carrers d’Espanya, el 27% per agressions.
•    Animem les víctimes en particular i la ciutadania en general a denunciar qualsevol tipus d’agressió, en aquest cas, les realitzades cap a persones amb una especial vulnerabilitat social. 
•    Ens posem a disposició de la Fiscalia, forces de seguretat, àmbit sanitari i mitjans de comunicació per a seguir treballant per a la prevenció, denúncia i acompanyament de les persones víctimes d’agressions i delictes d’odi vinculats a l’aporofòbia. 


Segons el darrer recompte de la XAPSLL, al maig del 2016, a la ciutat de Barcelona hi ha 3.000 persones en situació de sense llar, de les quals, 900 dormen al carrer. No tenir garantit el dret a un habitatge digne i estable exposa les persones a situacions de violència i vulnerabilitat.

La recaptació per la venda dels tortells solidaris de la Montse Alegre a favor d'ASSÍS ascendeix a 3.600€

Aquest Nadal, la coneguda xef Montse Alegre, ha liderat una iniciativa solidària per col·laborar amb ASSÍS Centre d´Acollida. A través de la venda de tortells de Reis, l'autora del bloc "Cocina día a día", ha recaptat 3.600 euros, que aniran destinats íntegrament al servei d'esmorzars del Centre d'Acollida Assís.

La Montse Alegre ha aconseguit en un temps rècord, gràcies a la col·laboració d'un gran equip, preparar i lliurar 98 tortells de Reis, els dolços que tanquen les festes nadalenques. Amb la recaptació obtinguda amb la venda d'aquests tortells, ASSÍS podrà comprar durant un any el pa amb el qual s'elaboren els entrepans que prenen per esmorzar les persones que acudeixen a aquesta entitat.

L'any 2016, ASSÍS Centre d´Acollida va servir més de 47.000 esmorzars.

Moltes gràcies a la Montse, al seu equip i a totes les persones que hi han col·laborat! Gràcies a iniciatives com aquesta, endegades per persones individuals com la Montse, podem donar una millor resposta a les necessitats de les persones sense llar.

 

 

Aquest Nadal contagia el teu esperit solidari

Creiem que desembre és el mes propici per “contagiar” el teu esperit solidari a amics, familiars i companys de treball.

Aquest Nadal et proposem felicitar les festes amb les nostres targetes amb paper amb llavors de camomila, amb les quals, a més de fer arribar els teus millors desitjos embolicats en solidaritat i originalitat, estaràs contribuint a finançar els projectes i activitats dirigits a persones sense llar a Barcelona. 

Totes elles estan fetes amb cartolina estucada mat de 350 gr.  3 models per triar: cor, casa y avet. I estan disponibles en tres idiomes: català, castellà i anglès, i en diversos colors. 

Preu- 2,5 €/unitat

Consulta el nostre catàleg  (Fes clic aquí) fes la teva comanda en: rrabanal@assis.cat