Jornada “Aporofòbia, l’odi a les persones en situació de pobresa"

Dimarts, 10 d'octubre, de 10.00h a 12.30h, des d'ASSÍS Centre d´Acollida organitzarem una jornada que versarà sobre l'aporofòbia o l´odi a les persones en situació de pobresa.  

Està confirmada l'assistència d'Adela Cortina, filòsofa que va contextualitzar i definir el terme Aporofòbia, Catedràtica d'Ètica de la Universitat de València, Directora de la Fundación ÉTNOR, Premi Internacional de Ensayo Jovellanos 2007 i Premi Nacional de Ensayo 2014 i autora del llibre Aporofobia, el rechazo al pobre (2017).  

Comptarem, també, amb la participació de Marta Llobet, professora titular interina dels Estudis de Treball Social de la UB; i de Maite Mauricio, Responsable de desenvolupament de Servei i Gestió del coneixement en Suara Cooperativa i actual representant de la Xarxa d Atenció a Persones Sense llar de BCN. El lloc de celebració serà la sala La Cuina del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7, 08003 Barcelona). 

Apunta't a: https://stopaporofobia_assis.eventbrite.es

II Sopar solidari ASSÍS

 II SOPAR SOLIDARI D'ASSÍS

Apunteu aquesta data al vostre calendari!

Dijous,  28 de setembre,  a les 20.30h,  esperem  a  tothom a  la Plaça de Sarrià  per  celebrar  el II  Sopar Solidari  d´ASSÍS

Serà una vetllada en la qual compartirem emocions, música i solidaritat. 

La recaptació íntegra es destinarà als nostres programes i projectes per a les persones sense llar.

 P.D.: Si aquella nit plou, el sopar és farà al Col·legi Sagrat Cor de Sarrià. Si necessites un menú especial, si us plau, fes-nos-ho saber abans del 23 de setembre

Per a més informació: info@assis.cat

sopar_logosprincipales.jpg

5 pisos per 10 persones sense llar. Ajuda'ns a aconseguir el repte!

Des del 2007 a ASSÍS oferim allotjaments de mitja i llarga estada a persones sense llar. Actualment disposem  d’onze pisos en règim de lloguer distribuïts en la provincia de Barcelona. Aquí resideixen 25 persones sense llar, a les que se’ls hi proporciona un habitatge estable de mitja i llarga estada. El nostre desig és incrementar, poc a poc, el nostre nombre de pisos per poder oferir més places a les persones sense llar.

A 2017 busquem 5 pisos a Barcelona (o área metropolitana) per a 10 persones sense llar. Si vols ajudar-nos a donar una nova oportunitat a les  persones sense llar, i tens un habitatge en propietat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres!  Aquestes són les modalitats de col·laboració que t'oferim: 

  • Lloga´ns un habitatge a preu social: t'assegurem l'ingrés mensual del lloguer amb totes les garanties, ja que serà la nostra entitat, ASSÍS Centre d´Acollida, la titular del contracte.
  • Cedeix-nos un habitage
  • Dóna un habitatge
  • Deixa´nos-ho en herència

Col·laborar no tindrà cap cost per a tu i a més podràs accedir a beneficis fiscals. En tots els casos nosaltres ens encarregarem de l'adequació de l'habitatge, del canvi de titularitat dels subministraments al nostre nom, així com de l'abonament d'aquests durant tot el temps en el qual tinguem assignada l'habitatge. També ens encarregarem del seu manteniment. Tots els residents dels pisos comptaran amb el seguiment social d'un professional de referència d´ASSÍS, i d'un grup de voluntaris. 

Si vols col·laborar o necessites que et facilitem més informació detallada, truca al 932.520.568. Ajuda´ns a aconseguir el repte #5habitatgesx10persones!

Hi ha molts factors de risc que desencadenen la situació de les persones sense llar però el més transcendental és la simple disponibilitat i assequibilitat d’habitatge digne i adequat. Els albergs i altres recursos d’allotjament temporal són una alternativa segura a dormir al carrer. Tot i així, per afrontar de manera efectiva la problemàtica del sensellarisme, es precisa actuar des de un recurs d’allotjament més estable. Des d’aquest, la persona té la tranquil·litat i la sostenibilitat necessària per a iniciar processos de canvi i/ o millora personal.

5pisosper10personessensellar

Yurbban hotels col·labora amb ASSÍS per aconseguir 200 nits d'allotjament per a una persona sense llar

Durant el segon semestre d'aquest any 2017, tots els clients que facin la reserva de les seves habitacions, a través de la web de Yurbban Hotels www.yurbban.com col·laboraran amb ASSÍS Centre d´Acollida. 

A través d'aquesta iniciativa de Responsabilitat Social Corporativa, la cadena hotelera destinarà íntegrament el 1% del total de vendes per aconseguir 200 nits d'allotjament per a una persona sense llar.

Fes les teves reserves ja i suma esforços per aconseguir aquest iniciativa!

Troba tota la informació punxant aquí

 

 

 

ASSÍS Centre d´Acollida es congratula davant la moció aprovada pel Senat per la qual s'insta al Govern a tipificar com a delicte d'odi les agressions cap a les persones sense llar

  • La moció, aprovada ahir, que persegueix una modificació del Codi Penal, convertiria a Espanya en un dels paises precursors a regular el delicte de aporofobia i pemitiría incrementar les penes per aquest tipus de delictes, evitant així la seva impunitat

Barcelona, 5 de juliol de 2017. El Ple de la Comissió de Justícia del Senat va aprovar el 4 de juliol de 2017, la moció presentada pel senador d'Units Podem – En Comú Podem, el Sr. Joan Comorera, del Grup Parlamentari Units Podem –En Comú Podem – En Marea, per la qual insta al Govern al fet que reconegui l´ aporofobia o l'odi cap a les persones pobres en l'articulo 22.4 del Codi Penal, entre les circumstàncies agreujants que ja s'apliquen en l'actualitat. 

Des de l'associació ASSÍS Centre d´Acollida:

1.- Ens congratulem d'aquesta iniciativa legislativa, impulsada per En Comú Podem i recolzada per la major part de les formacions polítiques, que persegueix una modificació del Codi Penal, per la qual es puguin incrementar les penes per delictes relacionats amb la aporofobia, evitant així la seva impunitat.

 2.- Instem a l'executiu d'Espanya al fet que iniciï els tràmits necessaris perquè aquesta moció es converteixi ràpidamente en una mesura eficaç per protegir a les persones sense llar enfront de la violència que sofreixen motivada per la seva situació socioeconòmica, i es converteixi així en un dels paises precursors a regular el delicte de l´aporofobia. 

3.- Animem a tots els partits polítics al fet que incloguin als seus programes electorals quantes mesures siguin necessàries per pal·liar el sinhogarismo, i evitar la violència directa, social i estructural de les quals són víctimes les persones sense llar
 

Violència contra les persones sense llar

Les entitats socials estimen que a Espanya hi ha 40.000 persones sense llar. Segons les dades del Informe de Violència directa, estructural i cultural contra les persones en situació de sense llar a Espanya 2006 -2016, publicat per ASSÍS Centre d´Acollida, cada 6 dies una persona sense llar mor al carrer. Un 20% d'aquestes morts són per agressió. Les víctimes tenen una mitjana d'edat de 48 anys.

 Atenent al treball de recerca desenvolupat per l'Observatori HATENTO, del que forma part ASSÍS Centre d´Acollida, un 47% de les persones sense llar a Espanya han estat víctimes de, almenys, un incident o delicte d'odi per aporofobia. 

Així mateix, segons l'últim Anuari de delictes d'odi del Ministeri d'Interior, en 2016 va haver-hi una desena d'agressions relacionades amb el menyspreu als pobres, per les 17 de 2015.

Vine de concert amb ASSÍS y Barcelona English Choir!

A ASSÍS us convidem a gaudir amb nosaltres d'un gran concert benèfic diumenge, 18 de juny, a les 20.00h, a càrrec del grup coral Barcelona English Choir. 

La Sala Pau Casals de l´Auditori de Barcelona és l'escenari al qual veurem a 180 persones cantar grans èxits de: Radiohead, Nina Simone, Michael Jackson, Beyonce, Queen, George Michael, Annie Lennox, etc. 

Tota la recaptació obtinguda es destinarà als projectes i programes que oferim a les persones sense llar a ASSÍS. No no us quedeu sense la vostra entrada per divertir-vos en aquesta cita musical! Podeu comprar-les punxant aquí. 

A ASSÍS creiem que tots podem aportar el nostre granet de sorra per millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en situació d'exclusió social. I quina millor manera que fer-ho amb música! 

Y tú, ¿aportas tu granito de arena para mejorar la calidad de vida de las personas sin hogar?

 

 

 

A Barcelona hi ha 1.026 persones dormint al carrer, un 9% mes que en 2016

  • Les dades del Recompte 17 visualitzan 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials i 415 en assentaments irregulars

  • Es confirma la tendència a l’alça en el nombre de persones que dormen al carrer i en el de persones ateses en recursos residencials

  • Des de l’any 2008 fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer ha passat de 658 a 1.026, un increment del 56%

La nit del 17 al 18 de maig ha tingut lloc, el Recompte 2017 organitzat per les 34 entitats que integren la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), inclòs l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta activitat, que és la cinquena vegada que es fa, han participat  un total de 998 persones voluntàries, que s’han dividit per grups per tota la ciutat. 

En total es van comptabilitzar 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials i 415 en assentaments irregulars. Les persones que es van comptabilitzar durant el recompte de l’any passat van ser 941 dormint al carrer, 1.907 en recursos residencials de la XAPSLL i 383 en assentaments.

L’augment del nombre de persones que es veuen abocades a dormir al carrer s’ha anat repetint durant els darrers anys. De fet, és un fenomen similar a d’altres grans ciutats europees, en un context d’increment i enquistament de la pobresa fruit de la crisi econòmica. Tot i així, l’esforç que han fet les entitats socials i l’Ajuntament de Barcelona no té precedents. Des de l’any 2008 fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer detectades pel successius recomptes ha passat de 658 a 1.026, un increment del 56%; però en paral·lel cal destacar que el nombre de persones que dormen en recursos residencials ha augmentat més: de 1.190 a 1.954, un increment del 64%.

En la roda de premsa, la portaveu de la XAPSLL, Maite Mauricio ha lamentat les “clares dificultats que troben les entitats per accedir a preus de lloguer accessibles”, tot i que ha posat en valor que durant els dos últims anys el nombre de persones allotjades en recursos residencials ha augmentat un 17%.

El fenomen del sensellarisme té una explicació multicausal, tot i que hi ha tres factors clars i que guarden algun tipus de relació amb aquesta creixent exclusió residencial: l’augment del preu del lloguer, la inexistència d’un parc públic d’habitatge suficient per donar resposta a les necessitats socials i la precarització del mercat laboral. La realitat és que cada cop és més difícil que les persones ateses accedeixin a un habitatge de lloguer o a una habitació, malgrat obtenir ingressos, mentre creix el nombre de persones sense llar que tenen feina.

Segons les dades recollides de forma provisional, la distribució ha estat la següent:

-       Ciutat Vella:                         271 persones

-       Eixample:                             210 persones

-       Sants - Montjuïc:                 188 persones

-       Les Corts:                             39 persones

-       Sarrià - Sant Gervasi:         59 persones

-       Gràcia:                                  29 persones

-       Horta - Guinardó:                45 persones

-       Nou Barris:                           43 persones

-       Sant Andreu:                       11 persones

-       Sant Martí:                            131 persones

-       TOTAL:                                 1.026 persones

 

Apunta't com a voluntari al recompte de persones sense llar de Barcelona!

El proper 17 de maig la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), de la qual forma part ASSÍS Centre d´Acollida, realitzarà a la ciutat de Barcelona una nova edició del Recompte de persones que dormen al carrer, i per això necessita la participació d’unes 900 persones voluntàries. Apuntat´t!

El Recompte té una doble finalitat: contribuir a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar la població de la ciutat sobre aquest fenomen. L’atenció social a les persones sense llar requereix una informació actualitzada sobre les seves dimensions i característiques. Les persones en situació de sense sostre són aquelles que ni tan sols utilitzen la xarxa de recursos existents i que pernocten als carrers de la ciutat.

A diferents punts de trobada distribuïts per tota la ciutat, coordinadors de les entitats amb experiència amb aquest col·lectiu distribuiran en petits grups les 900 persones voluntàries que aquella nit recorreran els carrers i parcs de la ciutat per comptar les persones que hi pernocten.

Per participar en el Recompte 2017 només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 17 de maig. Les inscripcions es poden fer fins el dimecres 17 de maig  a través de la web www.recompte.barcelona, omplint un senzill formulari. A més a més, a aquesta web s’hi poden obtenir diverses informacions sobre l’històric d’aquesta acció i l’organització d’enguany.

A més a més del Recompte de persones que dormen al carrer, la XAPSLL realitzarà un recompte de persones allotjades en equipaments municipals i d’entitats, com també una mapificació dels recursos existents, per tal de completar la diagnosi de la situació actual.

Per a més informació: info@recompte.barcelona / 93 413 25 90 / 618 389 284

recompte_personesensesostre_2017

 

 

La campanya #404HomelessNotFound rep el premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet

Barcelona, 1 de març de 2017. La campanya #404HomelessNotFound, d´ASSÍS Centre d´Acollida va rebre ahir, 28 de febrer, el premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet. 

L'acció de sensibilització d´ASSÍS que, segons paraules del seu director, Jesús Ruíz, “es va llançar amb el propòsit de canviar la mirada que la ciutadania té sobre les persones sense llar” ha estat triada com el millor treball entre els 16 que s'han presentat en la categoria d'internet, la més concorreguda en aquesta 24 edició dels premis. El jurat ha destacat “la innovació d'aquesta campanya, la seva potència, la participació i implicació de persones de la societat en general i el mitjà pel qual s'ha difós”.

La cerimònia de lliurament d'aquests guardons, que es va celebrar ahir, dimarts, 28 de febrer, a les 19.00h, al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, va ser presidida per Laia Ortíz, presidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) i, al seu torn, tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona. El premi d´ASSÍS el va recollir una àmplia representació de les persones que van participar en la campanya, entre elles estaven els seus protagonistes: la Mila, l´Antonio, la Pili, l´ Antoni i el Jordi.

L'11 de novembre de 2015, ASSÍS Centre d´Acollida va llançar la campanya #404HomelessNotFound, que va comptar amb la participació de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts van cedir l'estat dels seus perfils de facebook i twitter per donar veu a les persones sense llar. El periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba van recolzar aquesta innovadora iniciativa de sensibilització, formant part d'aquest grup de voluntaris 2.0. 

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), en sessió plenària de l'1 de juliol de 1992, va aprovar la creació del Premi Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, amb l'objectiu d'estimular, promoure i incentivar una millor informació i un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. El guardó reconeix i promociona aquesta labor amb una dotació econòmica en quatre modalitats: premsa, ràdio, televisió i Internet. El jurat del premi està format per entitats participants en el CMBS i per professionals de la comunicació i el treball social.

Recorda la campanya en  www.404homelessnotfound.org i segueix somiant amb un món on no hi hagi cap persona sense llar.

Al febrer, fes una tapa solidària

Al llarg del mes de febrer, el Grup Andilana d'hostaleria i restauració se suma al grup d'empreses col·laboradores d´ASSÍS, oferint una tapa solidària en els seus restaurants al preu simbòlic de 1€.  

Passa-hi a tastar la broqueta de pollastre yakitori amb ceba tendra i col·labora amb ASSÍS!   

Els locals on podreu gaudir d'aquesta tapa són: Balthazar, Flamant, Grill Room, La Crema Canyella, La Dolça Herminia, La Fonda, La Polpa, Rita, Les Quinze Nits i Market.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya “12 tapes 1 món“, que el Grup Andilana desenvolupa dins del seu pla de Responsabilitat Social Empresarial amb l'objectiu de recolzar als col·lectius més desfavorits. 

Felicitats al Grup Andilana pel seu compromís social i moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Més informació en http://www.grupandilana.com/es/promociones/9-la-tapa-solidaria--and--grupo-andilana 

 

 

ASSÍS a BTV amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar

Jesús Ruíz, director d´ASSÍS, parla a BTV, amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar. Gràcies a tots els que doneu suport a la nostra causa rebutjant aquest tipus de comportaments inacceptables!

Manifest XAPSLL sobre l'agressió soferta per una persona que dormia al carrer, el passat mes d'octubre, i la detenció dels seus presumptes agressors

El passat 9 d’octubre una persona sense llar va ser agredida i amenaçada de mort mentre dormia en un caixer de Barcelona.


Segons les declaracions de la víctima, inicialment no va voler obrir el caixer però davant de la insistència dels agressors va accedir a fer-ho. En obrir la porta, un d’ells li va clavar diversos cops de puny i va seguir fent-ho mentre l’altre treia diners. En marxar la van amenaçar de mort. El passat 11 de gener van ser detinguts els presumptes autors de l’agressió.

Davant d’aquests fets, des de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) manifestem:


•    El nostre rebuig i condemna d’aquests fets.
•    Compartim i recolzem que els investigadors hagin remès el cas al Fiscal Especial per a delictes d’odi a Barcelona, en considerar que “els autors dels fets van cometre un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, a més a més de dos delictes de lesions i amenaces”.
•    Considerem intolerable que una persona pugui ser agredida físicament o verbal per la seva condició familiar, social i/o d’extrema vulnerabilitat. En aquest cas, pel fet d’estar en situació de sense llar.
•    Alertem que, malgrat les campanyes de sensibilització i els instruments legals, l’aporofòbia segueix present a casa nostra.
•    Recordem que, segons l’informe de l’Observatori Hatento, el 47% de les persones sense llar afirmen haver sofert, al menys, un incident o delicte d’odi tractant-se en un 23% dels casos d’agressions físiques. El perfil dels agressors és majoritàriament el d’homes joves que tornen de “festa”. De la mateixa manera, recordem que segons les dades facilitades pel Centre d’Acollida ASSÍS, cada 5 dies mor una persona sense llar als carrers d’Espanya, el 27% per agressions.
•    Animem les víctimes en particular i la ciutadania en general a denunciar qualsevol tipus d’agressió, en aquest cas, les realitzades cap a persones amb una especial vulnerabilitat social. 
•    Ens posem a disposició de la Fiscalia, forces de seguretat, àmbit sanitari i mitjans de comunicació per a seguir treballant per a la prevenció, denúncia i acompanyament de les persones víctimes d’agressions i delictes d’odi vinculats a l’aporofòbia. 


Segons el darrer recompte de la XAPSLL, al maig del 2016, a la ciutat de Barcelona hi ha 3.000 persones en situació de sense llar, de les quals, 900 dormen al carrer. No tenir garantit el dret a un habitatge digne i estable exposa les persones a situacions de violència i vulnerabilitat.

La recaptació per la venda dels tortells solidaris de la Montse Alegre a favor d'ASSÍS ascendeix a 3.600€

Aquest Nadal, la coneguda xef Montse Alegre, ha liderat una iniciativa solidària per col·laborar amb ASSÍS Centre d´Acollida. A través de la venda de tortells de Reis, l'autora del bloc "Cocina día a día", ha recaptat 3.600 euros, que aniran destinats íntegrament al servei d'esmorzars del Centre d'Acollida Assís.

La Montse Alegre ha aconseguit en un temps rècord, gràcies a la col·laboració d'un gran equip, preparar i lliurar 98 tortells de Reis, els dolços que tanquen les festes nadalenques. Amb la recaptació obtinguda amb la venda d'aquests tortells, ASSÍS podrà comprar durant un any el pa amb el qual s'elaboren els entrepans que prenen per esmorzar les persones que acudeixen a aquesta entitat.

L'any 2016, ASSÍS Centre d´Acollida va servir més de 47.000 esmorzars.

Moltes gràcies a la Montse, al seu equip i a totes les persones que hi han col·laborat! Gràcies a iniciatives com aquesta, endegades per persones individuals com la Montse, podem donar una millor resposta a les necessitats de les persones sense llar.

 

 

Aquest Nadal contagia el teu esperit solidari

Creiem que desembre és el mes propici per “contagiar” el teu esperit solidari a amics, familiars i companys de treball.

Aquest Nadal et proposem felicitar les festes amb les nostres targetes amb paper amb llavors de camomila, amb les quals, a més de fer arribar els teus millors desitjos embolicats en solidaritat i originalitat, estaràs contribuint a finançar els projectes i activitats dirigits a persones sense llar a Barcelona. 

Totes elles estan fetes amb cartolina estucada mat de 350 gr.  3 models per triar: cor, casa y avet. I estan disponibles en tres idiomes: català, castellà i anglès, i en diversos colors. 

Preu- 2,5 €/unitat

Consulta el nostre catàleg  (Fes clic aquí) fes la teva comanda en: rrabanal@assis.cat

El curs de “Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria” és reconegut com a diploma d'extensió universitària per la UB

·         Aquest reconeixement permetrà que les persones sense llar que participin en l'acció formativa puguin optar a un diploma i accedeixin a tots els serveis per a estudiants de la Universitat de Barcelona

·         El 42% de l´alumnat que ha finalitzat amb èxit aquest curs, en alguna de les seves edicions anteriors, actualment té una ocupació

 

Barcelona, 15 de desembre de 2016. En el marc de la col·laboració entre Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d´Acollida, la Universitat de Barcelona ha reconegut com a diploma d'extensió universitària el curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria, que ASSÍS Centre d´Acollida imparteix des de l'any 2013 a les persones sense llar ateses al seu centre. El programa formatiu concedeix 30 crèdits ECTS i està dirigit pel doctor Miquel Salgot de Marcay, professor titular de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació. 

 A partir d'ara, els alumnes que finalitzin satisfactòriament aquesta acció formativa, dissenyada específicament per capacitar les persones sense llar en tècniques de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge, obtindran un diploma d'extensió universitària de la Universitat de Barcelona.

 En aquest curs 2016-17 es desenvolupa la IV edició d'aquesta iniciativa formativa, en la qual el 22% dels alumnes són dones i la mitjana d'edat es troba en els 50 anys. El 42% dels alumnes que, a data d'avui, ha finalitzat aquest itinerari formatiu amb èxit des de la seva posada en marxa, han trobat una ocupació. Entre ells, el 57% ha treballat en aquest sector professional. 

 Aquest reconeixement per part de la Universitat de Barcelona aporta una garantia de qualitat a la formació que reben les persones sense llar participants, i afavoreix el seu accés laboral i social a un sector d'activitat innovador, que reclama cada vegada professionals més ben preparats. Així mateix, posa a disposició de l´alumnat tots els serveis i recursos que aquesta institució d'educació superior ofereix als seus estudiants. 

El curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria forma part del projecte ASSÍSVerd, dissenyat per promoure oportunitats laborals per a les persones sense llar i aconseguir la inclusió social real d'aquelles persones sense llar que desitgen incorporar-se de nou al mercat laboral. Així mateix, aquesta col·laboració s'emmarca en l'engegada del projecte de creació d'una escola d'agricultura social i urbana, per part de la Fundació Solidaritat UB.

Feeding Spain juga fort per la inclusió social real de les persones sense llar

Amb la finalitat de contribuir a la inclusió social de les persones sense llar, FeedingSpain se suma al grup d'empreses que col·laboren amb ASSÍS, donant més de 3.300 racions de menjar, a més de contractar una persona atesa al nostre centre. 

FeedingSpain és una empresa familiar de menjar a domicili, situada al barri de Sarrià, que es diferencia de la seva competència per oferir menjar d'alta cuina a preus assequibles i portar el compromís social en el seu ADN. Per cada plat que compra un client, FeedingSpain en dóna un altre a col·lectius desafavorits.

Des d'octubre i fins avui, aquesta empresa ja ha donat 3.975 racions de menjar a diferents entitats. 3.319 han anat destinades a ASSÍS, on les han gaudit les persones dels nostres programes de serveis bàsics i allotjament. La seva col·laboració no queda aquí, ja que FeedingSpain promou activament la inclusió social real de les persones sense llar, en contractar una persona del nostre centre.