Es llança la campanya "Podries ser tu"

"Podries ser tu" és una iniciativa conjunta de la XAPSLL i l´Ajuntament de Barcelona, que posa a la disposició dels mitjans de comunicació i els representants polítics eines per abordar el fenomen del sensellarisme. 

La campanya, que es va presentar coincidint amb el Dia de les persones sense llar 2016, posa l'èmfasi en què el sensellarisme és un fenomen complex que abraça més situacions que la de sense sostre. També vol visibilitzar que "Podries ser tu", que a tots ens podria passar. 

Descarrega´t: 

Guia d´estil sobre sensellarisme

Recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones sense llar

Més informació en: www.sensellarisme.cat i en #sensellarisme

Bankia apoya con 3.000 euros el proyecto ASSÍSVerd

Barcelona, 4 de octubre de 2016. En ASSÍS Centre d´Acollida hemos recibido el apoyo de Bankia, por importe de 3.000 euros, para la IV edición del programa de formación sociolaboral ASSÍSVerd que tiene como finalidad capacitar a las personas sin hogar en técnicas de mantenimiento de espacios de cultivo urbano, jardinería y centros de residuos orgánicos y centros de compostaje para mejorar su empleabilidad, así como facilitar su incorporación al mercado laboral y lograr su inclusión social.

La aportación de Bankia se enmarca en su programa Red Solidaria, por el que sus oficinas apoyan un proyecto social cercano, que eligen a principios de año, si logran alcanzar sus objetivos de negocio en el conjunto del ejercicio.

En el año 2016, un total de 245 proyectos recibieron apoyo económico por más de 1,4 millones de euros gracias al programa del banco, lo que favoreció a más de 74.980 personas en todo el ámbito nacional.

Bankia se une así al grupo de entidades aliadas, gracias alas cuales podemos desarrollar nuestro proyecto ASSÍSVerd.

En Accion_V02.jpg

Recompte de Persones al Carrer 2016

La Xarxa d’Atenció a Persones sense llar de la ciutat de Barcelona (XAPSLL) realitza el projecte Recompte de Persones al Carrer 2016. Amb aquest motiu s’ha habilitat la pàgina web oficial http://recompte.barcelona per fer el seguiment de l’esdeveniment. 

A la pàgina web qualsevol ciutadà por obtenir diverses informacions sobre l’històric d’aquesta acció, com s’organitzarà aquest any i sobretot com fer-se voluntari/a a través d’un senzill formulari. 

Per participar en el Recompte 2016 només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 18 de maig.

XV Aniversari ASSÍS

Celebrem el nostre XV Aniversari amb el lema "15 anys fent xarxa"

Aquest 2016 complim 15 anys i per celebrar-ho organitzarem una sèrie d'accions commemoratives que es perllongaran durant tot l'any.

Amb el lema "15 anys fent xarxa” recordarem tota la trajectòria d'acompanyament social a les persones sense llar, així com la nostra vinculació amb el districte de Sarrià, on ens hem mantingut des dels nostres orígens.

Als nostres mitjans socials  anirem penjant tota la informació dels actes que durem a terme. 

Encàrrecs per a Sant Jordi 2016

St. Jordi ja és aquí, i a ASSÍS ho estem preparant tot per ajudar-vos a celebrar aquesta Diada d'una manera molt solidària. 

Si a la vostra empresa, col·legi, família, equip de futbol o grup d'amics penseu fer alguna cosa especial per celebrar aquesta data, regalant o venent roses solidàries, aquest és el moment de posar-vos en contacte amb nosaltres per encarregar-les! 

Podeu fer-ho fins al 14 d'abril. Les comandes de més de 10 roses les enviem a l'adreça que ens indiqueu. (Barcelona ciutat).  Esperem els vostres encàrrecs a info@assis.cat o al telèfon 932 520 568

I el dissabte, 23 d'abril 23 d'abril tindrem una parada al c/ Major de Sarrià a prop de la Seu del Districte, en la qual vendrem, a més de roses naturals, altres productes artesanals fets pels artistes del nostre taller ocupacional: punts de llibre, dracs, sotagots, etc. 

Us recordem que, adquirint aquests productes solidaris, a més de felicitar la Diada, ccol·laboreu amb la millora de la qualitat de vida de les persones sense llar. 

 

Celebra la generositat amb nosaltres.

Benvinguts,    

L' 1 de desembre es celebra a nivell mundial el #GivingTuesday, un dia en el qual ciutadans, famílies, empreses i organitzacions ens mobilitzarem amb un propòsit en comú: celebrar la generositat i el donar.    

A ASSÍS hem volgut participar d'aquest moviment global, que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones, a través de les donacions. El repte solidari que ens hem proposat per commemorar aquesta data "de donar" és: aconseguir 2.404€ per adquirir butaques on les persones sense llar que acudeixen al nostre centre puguin descansar després d'una nit al carrer. 

Contem amb tu per aconseguir-ho! Punxa en el següent link i fes la teva bona acció del dia: 
http://givingtuesday.es/projects/404homelessnotfound/

I si vols celebrar-ho amb els teus amics

i/o familiars, no dubtis a explicar-li-ho.

Entre tots podem aconseguir-ho!

Feliç #GivingTuesday!

#404HomelessNotFound

ASSÍS Centre d´Acollida llança la campanya de sensibilització #404HomelessNotFound

 #404HomelessNotFound és el nom de la campanya que ASSÍS Centre d´Acollida llança avui per canviar la mirada de la ciutadania respecte a les persones sense llar. “Error 404” o “404 Not Found” és un error del llenguatge http que apareix en una web quan una pàgina no es troba o no existeix. 

Sota aquest concepte informàtic sorgeix #404HomelessNotFound, una campanya que pretén desmuntar els prejudicis i estereotips que la població té sobre les persones sense llar, convidant-nos a posar-nos en el lloc d'una persona que està travessant una situació de vulnerabilitat social. Per al llançament d'aquesta innovadora acció de sensibilització, basada en xarxes socials, 

ASSÍS ha comptat amb la col·laboració de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts, han cedit l'estat dels seus perfils de Facebook i Twitter per donar veu a les persones sense llar. Les persones voluntàries han publicat en primera persona tres missatges en els quals s'explicaven situacions reals de com van arribar a dormir i viure al carrer els protagonistes de la nostra campanya. 

El periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba han recolzat aquesta iniciativa formant part d'aquest grup de voluntaris 2.0. 

Una vegada llançada la campanya l'objectiu és que es viralitzi. 

 Etiqueta'ns amb el hashtag #404HomelessNotFound i passa-ho!!!

Video de la campanya.

Voluntari per entrenar l´equip de futbol

 

T 'agrada el futbol i et ve de gust fer voluntariat amb
persones sense llar?

Descripció

 A ASSÍS apostem per l'esport com una eina per a la inclusió social de les persones sense llar.  Busquem una persona per entrenar setmanalment al nostre equip de futbol. Eventualment, també haurà de coordinar altres activitats esportives: atletisme, etc. L'entrenador serà qui s'encarregui de: motivar els jugadors, planificar i dirigir les sessions setmanals d'entrenament, entrenar física, psíquica i tècnicament els jugadors. Transversalment treballarà amb les persones sense llar l'adquisició d'altres competències i habilitats: personals (autoestima), socials (assertivitat, treball en equip) i de salut i higiene.

Condicions

Tipus de Voluntariat: Presencial. 
Municipi on es realitza l'acció voluntària:  Barcelona. Districte Sarrià - Sant Gervasi
Dedicació: 4 hores a la setmana. 
Dies i horaris:  Dimecres matins i eventualment dimarts. 
Data d'Inici: octubre 2015
Nº de vacants: 1

Perfil

 Busquem una persona sensibilitzada amb la realitat de les persones sense llar i/o les persones en situació greu d'exclusió social. Amb Capacitat d'escolta i de comunicació. Empatia. Coneixements i/o experiència com a entrenador d'equips de futbol.

Les persones interessades poden escriure´ns a assis@assis.cat  


Comunicat de premsa sobre els fets ocorreguts a Andalusía el 25/08/15

ojo_hatento.png

La matinada del 25 d'agost de 2015, una persona sense llar ha estat agredida per quinze persones a Granada, provocant-li ferides greus i politraumatismes, per la qual cosa ha necessitat d'atenció hospitalària. La Policia Nacional ha detingut a dues dels presumptes autors dels fets.

A més, un altre cas es troba en recerca a Sevilla, després que una persona sense llar sofrís cremades mentre dormia. Actualment es troba hospitalitzat.

Enllaç a la notícia: http://www.elmundo.es/andalucia/2015/08/25/55dc199ee2704e44798b456f.html

Davant aquests fets, l'Observatori Hatento manifesta:

  • L'Observatori Hatento considera que, segons la informació publicada en diversos mitjans i a l'espera de l'avanç en els corresponents esbrinaments, tots dos casos podrien constituir exemples dels delictes d'odi que es cometen contra les persones en extrema situació d'exclusió social.
  • La recerca realitzada per l'Observatori *Hatento sobre l'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar assenyala que un 47% de les mateixes hauria sofert, almenys, un incident o delictes d'odi per *aporofobia. Aquest resultat ve a confirmar l'extrema vulnerabilitat associada al fet de viure al carrer.
  • Malgrat la seva proximitat física, la realitat de les persones sense llar segueix sent una de les més desconegudes, la qual cosa facilita que es perpetuï l'estigma, els mites i els prejudicis que han acompanyat la imatge que tenim d'aquestes persones. En ocasions, aquesta estigmatització va acompanyada d'actituds d'intolerància, com les assenyalades, que són el millor brou de cultiu per al fenomen de delictes d'odi.
  • És fonamental no oblidar que el dret a l'habitatge es relaciona directament amb la qualitat de vida, la seguretat i la salut de les persones, de manera que interacciona amb els altres drets fonamentals. Una societat democràtica no pot permetre's abandonar més enllà dels marges a part de la seva ciutadania.

Hatento, l'Observatori dels delictes d'odi contra persones sense llar és una iniciativa centrada a detectar i analitzar els delictes d'odi i situacions de violència que sofreixen les persones sense llar a Espanya. RAIS Fundació, juntament amb APDHE, ASSÍS Centri d´Acollida, l'Associació Bokatas, l'Associació RAIS Euskadi, UNIJEPOL i l'Associació Zubietxe.

 

Més informació a: www.hatento.org

Per a més informació o gestió d'entrevistes, contactar amb:

Gema Castella · Mòbil: 669 969 470 · E-mail: comunicacion@hatento.org · #HATEnto

http://hatento.org/2015/08/comunicado-de-prensa-sobre-los-hechos-ocurrido-en-andalucia-2/

EMPRESES QUE SEMBREN FUTUR

El passat mes de maig de 2015, El Centre ASSÍS i l'empresa Garden Center Bordas vam signar un conveni de col·laboració amb l'objectiu de treballar per la promoció de l'agricultura urbana com a eina comunitària i d'integració social. Durant 2 anys, el Centre Assís dinamitzarà els horts del Garden Bordas de Gavà a través de la participació i formació dels alumnes del curs d’ASSÍSVERD  de "Tècnics en manteniment d'horts urbans, jardineria i centres de compostatge". Durant els mesos de juny i juliol els horts ja han començat a produir i seran destinats a les persones ateses al centre ASSÍS a través dels serveis d'esmorzars i com a complement d'alimentació.

Sumant fem +

HATEnto amb l'odi

L'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar a Espanya és desconegut. Per això, des de l'Observatori Hatento, on col·labora el Centre d'Acollida Assís, hem realitzat el primer estudi sobre aquesta problemàtica al nostre país, basat en més de 250 entrevistes a persones en situació de sense llar.

Et convidem a que participis en les Trobades de Ciutadania, que celebrarem a Barcelona, on presentarem els resultats d'aquesta recerca i reflexionarem junts.

Inscriu-te ja!

T'animem a que consultis i comparteixis l'informe "Muchas preguntas, algunas respuestas", on realitzem un primer acostament a aquest greu problema de vulneració dels drets humans de les persones en situació de sense llar.

Fes click aquí i podràs veure el programa complet.

Assís, una entitat que treballa per la inserció de persones sense llar

La Universitat de Barcelona (UB) i el Centre d’Acollida Assís han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la UB cedeix temporalment a l’entitat uns terrenys annexos a la finca d’Agustí Pedro Pons, a l’avinguda de Vallvidrera de Barcelona. En aquest espai quinze persones sense llar reben formació en tècniques de manteniment d’espais de cultiu urbà i de compostatge.

Fa quatre anys el  Centre d’Acollida Assís va iniciar uns cursos de jardineria en una finca del carrer de Manacor cedida per l’Ajuntament a l’entitat. L’activitat va ser tot un èxit entre els usuaris del centre, que, a més d’aprendre un ofici, veien que realitzar una activitat com aquesta periòdicament contribuïa al seu benestar personal i, per tant, també a la recuperació de les seves habilitats personals, socials i laborals.

Un futur professional

Amb el temps la formació s’ha professionalitzat de manera que ara el Centre d’Acollida Assís certifica aquests cursos de 250 hores al llarg de 9 mesos, i els alumnes realitzen pràctiques en empreses.

L’objectiu és oferir-los una opció professional que n’afavoreixi la inserció sociolaboral en un sector amb demanda. L’any passat l’entitat va aconseguir que se signessin 17 contractes laborals.

El Centre d’Acollida Assís disposa actualment de tres espais on s’imparteix el curs i en què els alumnes aprenen diferents tècniques i matèries. La producció que s’obté en aquests espais de cultiu es porta als diferents serveis que gestiona l’entitat, com el menjador social o els pisos d’acollida.

NECESSITEM ROBA URGENTMENT!

Tens roba a casa que ja no fas servir i et fa pena llençar? A ASSÍS NECESSITEM URGENTMENT pantalons texans per a home i roba d'abric: parques, abrics, gorres, bufandes, guants, etc. La utilitzarem perquè les persones que acudeixen al nostre centre puguin suportar millor el fred al carrer. Si vius o treballes prop del districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona o si et ve de gust col·laborar amb nosaltres, t'animem a que ens la portis a la nostra seu social (c/ Isaac Albéniz, 14 - 18), en horari de dilluns a diumenge de 10:00h a 12:00h i els dijous, a més, de 15:00h a 17:00h.

ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona signen un conveni de col·laboració que pretén facilitar la inserció sociolaboral de 15 persones sense llar

 

  • La cessió d'aquest espai verd permetrà desenvolupar un projecte formatiu en el qual 15 persones sense llar adquiriran i/o recuperaran habilitats socials, personals i laborals que afavoriran la seva posterior integració sociolaboral

  • ASSÍS Centre d´Acollida s'encarregarà del manteniment, cultiu i sostenibilitat del terreny cedit per la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració d’ un equip de professionals i voluntaris de la seva entitat, així com d’ Ecohortus, una empresa especialitzada en horts urbans i compostatge.
     

  • L'espai a més de tenir finalitats educatives permetrà l’autoabastament de l'entitat


Barcelona, 19 de febrer de 2014. ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal dels terrens annexos a l'edifici on se situa la Fundació Universitària Agustí Pedro i Pons, en l'avinguda Vallvidrera, 25 – 47 de Barcelona, en els quals 15 persones sense llar rebran formació en tècniques de manteniment d'espais de cultiu urbà i centres d'aprofitament dels residus orgànics i tècniques de compostatge.


L'espai cedit fins al proper 31 de juliol de 2015 serà gestionat íntegrament per ASSÍS Centre d´Acollida.  S'utilitzarà única i exclusivament perquè les persones sense llar adquireixin i/o recuperin les seves habilitats personals, socials i laborals, amb l'objectiu d'oferir-los un futur professional que afavoreixi la seva posterior inserció social com a “Tècnics de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge”. 

Els alumnes comptaran amb les explicacions d'un formador amb gran trajectòria i experiencia professional en horts urbans i compostatge; D. Manel Font, gerent de l'empresa Ecohortus. A més, estaran acompanyats en el seu procés d'aprenentatge per un educador social i diversos voluntaris.

La producció que s'obtingui per l'explotació dels 9 bancals de la zona de cultiu es destinarà a altres recursos i serveis que l'entitat ofereix a les persones sense llar que acudeixen al seu centre, tals com a desdejunis, pisos d'allotjament, etc.

 
Per segon any consecutiu, ASSÍS desenvolupa, en col·laboració amb l'empresa Ecohortus aquest curs formatiu que consta de 250h de formació teòric-pràctiques, distribuïdes al llarg de 9 mesos. En la passada edició l'entitat va aconseguir la realització de 17 contractes laborals.  Amb la cessió d'aquest nou espai, ASSÍS amplia a quatre els espais verds en els quals facilita formació pràctica. 

Nota de premsa en castellà

Els "Reyes Majos" arriben a ASSÍS

El dia 8 de gener ha tingut lloc a la nostra seu l'acte de lliurament de regals dels "Reyes Majos 2014", una iniciativa solidària de Miaportacion.org, en la qual ASSÍS ha tornat a participar per quart any consecutiu com a entitat beneficiària. 

Aquest nadal, i gràcies a Miaportacion.org, a ASSÍS han arribat els "Reyes Majos". En comptes de venir des d'Orient, han vingut des de tota Espanya carregats de regals per fer somriure a 40 persones del nostre centre. Volem donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat individualment en aquesta campanya per fer realitat aquests petits desitjos i "deixar-nos" tot el que havíem demanat. 

Si vols saber més sobre aquesta iniciativa, visita: http.//reyesmajos.org