Dia a Dia

#404HomelessNotFound

ASSÍS Centre d´Acollida llança la campanya de sensibilització #404HomelessNotFound

 #404HomelessNotFound és el nom de la campanya que ASSÍS Centre d´Acollida llança avui per canviar la mirada de la ciutadania respecte a les persones sense llar. “Error 404” o “404 Not Found” és un error del llenguatge http que apareix en una web quan una pàgina no es troba o no existeix. 

Sota aquest concepte informàtic sorgeix #404HomelessNotFound, una campanya que pretén desmuntar els prejudicis i estereotips que la població té sobre les persones sense llar, convidant-nos a posar-nos en el lloc d'una persona que està travessant una situació de vulnerabilitat social. Per al llançament d'aquesta innovadora acció de sensibilització, basada en xarxes socials, 

ASSÍS ha comptat amb la col·laboració de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts, han cedit l'estat dels seus perfils de Facebook i Twitter per donar veu a les persones sense llar. Les persones voluntàries han publicat en primera persona tres missatges en els quals s'explicaven situacions reals de com van arribar a dormir i viure al carrer els protagonistes de la nostra campanya. 

El periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba han recolzat aquesta iniciativa formant part d'aquest grup de voluntaris 2.0. 

Una vegada llançada la campanya l'objectiu és que es viralitzi. 

 Etiqueta'ns amb el hashtag #404HomelessNotFound i passa-ho!!!

Video de la campanya.

Assís, una entitat que treballa per la inserció de persones sense llar

La Universitat de Barcelona (UB) i el Centre d’Acollida Assís han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la UB cedeix temporalment a l’entitat uns terrenys annexos a la finca d’Agustí Pedro Pons, a l’avinguda de Vallvidrera de Barcelona. En aquest espai quinze persones sense llar reben formació en tècniques de manteniment d’espais de cultiu urbà i de compostatge.

Fa quatre anys el  Centre d’Acollida Assís va iniciar uns cursos de jardineria en una finca del carrer de Manacor cedida per l’Ajuntament a l’entitat. L’activitat va ser tot un èxit entre els usuaris del centre, que, a més d’aprendre un ofici, veien que realitzar una activitat com aquesta periòdicament contribuïa al seu benestar personal i, per tant, també a la recuperació de les seves habilitats personals, socials i laborals.

Un futur professional

Amb el temps la formació s’ha professionalitzat de manera que ara el Centre d’Acollida Assís certifica aquests cursos de 250 hores al llarg de 9 mesos, i els alumnes realitzen pràctiques en empreses.

L’objectiu és oferir-los una opció professional que n’afavoreixi la inserció sociolaboral en un sector amb demanda. L’any passat l’entitat va aconseguir que se signessin 17 contractes laborals.

El Centre d’Acollida Assís disposa actualment de tres espais on s’imparteix el curs i en què els alumnes aprenen diferents tècniques i matèries. La producció que s’obté en aquests espais de cultiu es porta als diferents serveis que gestiona l’entitat, com el menjador social o els pisos d’acollida.

ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona signen un conveni de col·laboració que pretén facilitar la inserció sociolaboral de 15 persones sense llar

 

  • La cessió d'aquest espai verd permetrà desenvolupar un projecte formatiu en el qual 15 persones sense llar adquiriran i/o recuperaran habilitats socials, personals i laborals que afavoriran la seva posterior integració sociolaboral

  • ASSÍS Centre d´Acollida s'encarregarà del manteniment, cultiu i sostenibilitat del terreny cedit per la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració d’ un equip de professionals i voluntaris de la seva entitat, així com d’ Ecohortus, una empresa especialitzada en horts urbans i compostatge.
     

  • L'espai a més de tenir finalitats educatives permetrà l’autoabastament de l'entitat


Barcelona, 19 de febrer de 2014. ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal dels terrens annexos a l'edifici on se situa la Fundació Universitària Agustí Pedro i Pons, en l'avinguda Vallvidrera, 25 – 47 de Barcelona, en els quals 15 persones sense llar rebran formació en tècniques de manteniment d'espais de cultiu urbà i centres d'aprofitament dels residus orgànics i tècniques de compostatge.


L'espai cedit fins al proper 31 de juliol de 2015 serà gestionat íntegrament per ASSÍS Centre d´Acollida.  S'utilitzarà única i exclusivament perquè les persones sense llar adquireixin i/o recuperin les seves habilitats personals, socials i laborals, amb l'objectiu d'oferir-los un futur professional que afavoreixi la seva posterior inserció social com a “Tècnics de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge”. 

Els alumnes comptaran amb les explicacions d'un formador amb gran trajectòria i experiencia professional en horts urbans i compostatge; D. Manel Font, gerent de l'empresa Ecohortus. A més, estaran acompanyats en el seu procés d'aprenentatge per un educador social i diversos voluntaris.

La producció que s'obtingui per l'explotació dels 9 bancals de la zona de cultiu es destinarà a altres recursos i serveis que l'entitat ofereix a les persones sense llar que acudeixen al seu centre, tals com a desdejunis, pisos d'allotjament, etc.

 
Per segon any consecutiu, ASSÍS desenvolupa, en col·laboració amb l'empresa Ecohortus aquest curs formatiu que consta de 250h de formació teòric-pràctiques, distribuïdes al llarg de 9 mesos. En la passada edició l'entitat va aconseguir la realització de 17 contractes laborals.  Amb la cessió d'aquest nou espai, ASSÍS amplia a quatre els espais verds en els quals facilita formació pràctica. 

Nota de premsa en castellà