Incidència

Et convidem a conèixer una història d'amor i vincles que no es trenquen mai

Et convidem a conèixer una història d'amor i vincles que no es trenquen mai

Divendres passat la història del Secondo, la Martina, el Mason i la Vera (dues persones vinculades al nostre centre i els seus dos companys animals) va ser compartida a escala nacional per televisió gràcies a l’emissió del programa “Inseparables Sinhogar”.

Aquest 8 de març cridem ben fort “Cap dona sense llar!”

Aquest 8 de març cridem ben fort “Cap dona sense llar!”

Des de la nostra entitat no ens vam quedar fora de la reivindicació: durant tot el matí, les persones que ens trobàvem al centre vam treballar juntes per acabar de preparar un acte que va començar a les 11.30 h. La celebració va consistir en un recital de música i una xerrada compartida entre totes les dones congregades al centre.

Es presenta el projecte “Dones amb Llar” a la Jornada Pobresa i Sensellarisme en clau de gènere

Es presenta el projecte “Dones amb Llar” a la Jornada Pobresa i Sensellarisme en clau de gènere

La jornada va reunir a dones expertes del món acadèmic, professionals i participants d'entitats perquè ens aportessin la seva experiència sobre l'atenció a les dones sense llar des d'una perspectiva de gènere. #sensellarenfemeni

Comunicat de premsa sobre els fets ocorreguts a Andalusía el 25/08/15

ojo_hatento.png

La matinada del 25 d'agost de 2015, una persona sense llar ha estat agredida per quinze persones a Granada, provocant-li ferides greus i politraumatismes, per la qual cosa ha necessitat d'atenció hospitalària. La Policia Nacional ha detingut a dues dels presumptes autors dels fets.

A més, un altre cas es troba en recerca a Sevilla, després que una persona sense llar sofrís cremades mentre dormia. Actualment es troba hospitalitzat.

Enllaç a la notícia: http://www.elmundo.es/andalucia/2015/08/25/55dc199ee2704e44798b456f.html

Davant aquests fets, l'Observatori Hatento manifesta:

  • L'Observatori Hatento considera que, segons la informació publicada en diversos mitjans i a l'espera de l'avanç en els corresponents esbrinaments, tots dos casos podrien constituir exemples dels delictes d'odi que es cometen contra les persones en extrema situació d'exclusió social.
  • La recerca realitzada per l'Observatori *Hatento sobre l'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar assenyala que un 47% de les mateixes hauria sofert, almenys, un incident o delictes d'odi per *aporofobia. Aquest resultat ve a confirmar l'extrema vulnerabilitat associada al fet de viure al carrer.
  • Malgrat la seva proximitat física, la realitat de les persones sense llar segueix sent una de les més desconegudes, la qual cosa facilita que es perpetuï l'estigma, els mites i els prejudicis que han acompanyat la imatge que tenim d'aquestes persones. En ocasions, aquesta estigmatització va acompanyada d'actituds d'intolerància, com les assenyalades, que són el millor brou de cultiu per al fenomen de delictes d'odi.
  • És fonamental no oblidar que el dret a l'habitatge es relaciona directament amb la qualitat de vida, la seguretat i la salut de les persones, de manera que interacciona amb els altres drets fonamentals. Una societat democràtica no pot permetre's abandonar més enllà dels marges a part de la seva ciutadania.

Hatento, l'Observatori dels delictes d'odi contra persones sense llar és una iniciativa centrada a detectar i analitzar els delictes d'odi i situacions de violència que sofreixen les persones sense llar a Espanya. RAIS Fundació, juntament amb APDHE, ASSÍS Centri d´Acollida, l'Associació Bokatas, l'Associació RAIS Euskadi, UNIJEPOL i l'Associació Zubietxe.

 

Més informació a: www.hatento.org

Per a més informació o gestió d'entrevistes, contactar amb:

Gema Castella · Mòbil: 669 969 470 · E-mail: comunicacion@hatento.org · #HATEnto

http://hatento.org/2015/08/comunicado-de-prensa-sobre-los-hechos-ocurrido-en-andalucia-2/

HATEnto amb l'odi

L'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar a Espanya és desconegut. Per això, des de l'Observatori Hatento, on col·labora el Centre d'Acollida Assís, hem realitzat el primer estudi sobre aquesta problemàtica al nostre país, basat en més de 250 entrevistes a persones en situació de sense llar.

Et convidem a que participis en les Trobades de Ciutadania, que celebrarem a Barcelona, on presentarem els resultats d'aquesta recerca i reflexionarem junts.

Inscriu-te ja!

T'animem a que consultis i comparteixis l'informe "Muchas preguntas, algunas respuestas", on realitzem un primer acostament a aquest greu problema de vulneració dels drets humans de les persones en situació de sense llar.

Fes click aquí i podràs veure el programa complet.

Els delictes d´odi contra persones sense llar, un fenomen invisible

Es llança Hatento, l'Observatori dels Delictes d'Odi contra Persones Sense Llar, una iniciativa centrada a detectar i analitzar els delictes d'odi i situacions de violència que sofreixen les persones sense llar a Espanya. ASSÍS Centre d´Acollida, juntament amb RAIS Fundación, l'Associació Bokatas, l'Associació RAIS Euskadi, UNIJEPOL i l'Associació Zubietxe, volem estar atents i atentes enfront de l'odi (hate, en anglès) i denunciar aquest atemptat contra els drets humans de les persones sense llar. www.hatento.org