Comunicat de premsa sobre els fets ocorreguts a Andalusía el 25/08/15

ojo_hatento.png

La matinada del 25 d'agost de 2015, una persona sense llar ha estat agredida per quinze persones a Granada, provocant-li ferides greus i politraumatismes, per la qual cosa ha necessitat d'atenció hospitalària. La Policia Nacional ha detingut a dues dels presumptes autors dels fets.

A més, un altre cas es troba en recerca a Sevilla, després que una persona sense llar sofrís cremades mentre dormia. Actualment es troba hospitalitzat.

Enllaç a la notícia: http://www.elmundo.es/andalucia/2015/08/25/55dc199ee2704e44798b456f.html

Davant aquests fets, l'Observatori Hatento manifesta:

  • L'Observatori Hatento considera que, segons la informació publicada en diversos mitjans i a l'espera de l'avanç en els corresponents esbrinaments, tots dos casos podrien constituir exemples dels delictes d'odi que es cometen contra les persones en extrema situació d'exclusió social.
  • La recerca realitzada per l'Observatori *Hatento sobre l'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar assenyala que un 47% de les mateixes hauria sofert, almenys, un incident o delictes d'odi per *aporofobia. Aquest resultat ve a confirmar l'extrema vulnerabilitat associada al fet de viure al carrer.
  • Malgrat la seva proximitat física, la realitat de les persones sense llar segueix sent una de les més desconegudes, la qual cosa facilita que es perpetuï l'estigma, els mites i els prejudicis que han acompanyat la imatge que tenim d'aquestes persones. En ocasions, aquesta estigmatització va acompanyada d'actituds d'intolerància, com les assenyalades, que són el millor brou de cultiu per al fenomen de delictes d'odi.
  • És fonamental no oblidar que el dret a l'habitatge es relaciona directament amb la qualitat de vida, la seguretat i la salut de les persones, de manera que interacciona amb els altres drets fonamentals. Una societat democràtica no pot permetre's abandonar més enllà dels marges a part de la seva ciutadania.

Hatento, l'Observatori dels delictes d'odi contra persones sense llar és una iniciativa centrada a detectar i analitzar els delictes d'odi i situacions de violència que sofreixen les persones sense llar a Espanya. RAIS Fundació, juntament amb APDHE, ASSÍS Centri d´Acollida, l'Associació Bokatas, l'Associació RAIS Euskadi, UNIJEPOL i l'Associació Zubietxe.

 

Més informació a: www.hatento.org

Per a més informació o gestió d'entrevistes, contactar amb:

Gema Castella · Mòbil: 669 969 470 · E-mail: comunicacion@hatento.org · #HATEnto

http://hatento.org/2015/08/comunicado-de-prensa-sobre-los-hechos-ocurrido-en-andalucia-2/

EMPRESES QUE SEMBREN FUTUR

El passat mes de maig de 2015, El Centre ASSÍS i l'empresa Garden Center Bordas vam signar un conveni de col·laboració amb l'objectiu de treballar per la promoció de l'agricultura urbana com a eina comunitària i d'integració social. Durant 2 anys, el Centre Assís dinamitzarà els horts del Garden Bordas de Gavà a través de la participació i formació dels alumnes del curs d’ASSÍSVERD  de "Tècnics en manteniment d'horts urbans, jardineria i centres de compostatge". Durant els mesos de juny i juliol els horts ja han començat a produir i seran destinats a les persones ateses al centre ASSÍS a través dels serveis d'esmorzars i com a complement d'alimentació.

Sumant fem +

HATEnto amb l'odi

L'abast dels delictes d'odi contra les persones sense llar a Espanya és desconegut. Per això, des de l'Observatori Hatento, on col·labora el Centre d'Acollida Assís, hem realitzat el primer estudi sobre aquesta problemàtica al nostre país, basat en més de 250 entrevistes a persones en situació de sense llar.

Et convidem a que participis en les Trobades de Ciutadania, que celebrarem a Barcelona, on presentarem els resultats d'aquesta recerca i reflexionarem junts.

Inscriu-te ja!

T'animem a que consultis i comparteixis l'informe "Muchas preguntas, algunas respuestas", on realitzem un primer acostament a aquest greu problema de vulneració dels drets humans de les persones en situació de sense llar.

Fes click aquí i podràs veure el programa complet.

Assís, una entitat que treballa per la inserció de persones sense llar

La Universitat de Barcelona (UB) i el Centre d’Acollida Assís han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la UB cedeix temporalment a l’entitat uns terrenys annexos a la finca d’Agustí Pedro Pons, a l’avinguda de Vallvidrera de Barcelona. En aquest espai quinze persones sense llar reben formació en tècniques de manteniment d’espais de cultiu urbà i de compostatge.

Fa quatre anys el  Centre d’Acollida Assís va iniciar uns cursos de jardineria en una finca del carrer de Manacor cedida per l’Ajuntament a l’entitat. L’activitat va ser tot un èxit entre els usuaris del centre, que, a més d’aprendre un ofici, veien que realitzar una activitat com aquesta periòdicament contribuïa al seu benestar personal i, per tant, també a la recuperació de les seves habilitats personals, socials i laborals.

Un futur professional

Amb el temps la formació s’ha professionalitzat de manera que ara el Centre d’Acollida Assís certifica aquests cursos de 250 hores al llarg de 9 mesos, i els alumnes realitzen pràctiques en empreses.

L’objectiu és oferir-los una opció professional que n’afavoreixi la inserció sociolaboral en un sector amb demanda. L’any passat l’entitat va aconseguir que se signessin 17 contractes laborals.

El Centre d’Acollida Assís disposa actualment de tres espais on s’imparteix el curs i en què els alumnes aprenen diferents tècniques i matèries. La producció que s’obté en aquests espais de cultiu es porta als diferents serveis que gestiona l’entitat, com el menjador social o els pisos d’acollida.

NECESSITEM ROBA URGENTMENT!

Tens roba a casa que ja no fas servir i et fa pena llençar? A ASSÍS NECESSITEM URGENTMENT pantalons texans per a home i roba d'abric: parques, abrics, gorres, bufandes, guants, etc. La utilitzarem perquè les persones que acudeixen al nostre centre puguin suportar millor el fred al carrer. Si vius o treballes prop del districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona o si et ve de gust col·laborar amb nosaltres, t'animem a que ens la portis a la nostra seu social (c/ Isaac Albéniz, 14 - 18), en horari de dilluns a diumenge de 10:00h a 12:00h i els dijous, a més, de 15:00h a 17:00h.

ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona signen un conveni de col·laboració que pretén facilitar la inserció sociolaboral de 15 persones sense llar

 

  • La cessió d'aquest espai verd permetrà desenvolupar un projecte formatiu en el qual 15 persones sense llar adquiriran i/o recuperaran habilitats socials, personals i laborals que afavoriran la seva posterior integració sociolaboral

  • ASSÍS Centre d´Acollida s'encarregarà del manteniment, cultiu i sostenibilitat del terreny cedit per la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració d’ un equip de professionals i voluntaris de la seva entitat, així com d’ Ecohortus, una empresa especialitzada en horts urbans i compostatge.
     

  • L'espai a més de tenir finalitats educatives permetrà l’autoabastament de l'entitat


Barcelona, 19 de febrer de 2014. ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal dels terrens annexos a l'edifici on se situa la Fundació Universitària Agustí Pedro i Pons, en l'avinguda Vallvidrera, 25 – 47 de Barcelona, en els quals 15 persones sense llar rebran formació en tècniques de manteniment d'espais de cultiu urbà i centres d'aprofitament dels residus orgànics i tècniques de compostatge.


L'espai cedit fins al proper 31 de juliol de 2015 serà gestionat íntegrament per ASSÍS Centre d´Acollida.  S'utilitzarà única i exclusivament perquè les persones sense llar adquireixin i/o recuperin les seves habilitats personals, socials i laborals, amb l'objectiu d'oferir-los un futur professional que afavoreixi la seva posterior inserció social com a “Tècnics de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge”. 

Els alumnes comptaran amb les explicacions d'un formador amb gran trajectòria i experiencia professional en horts urbans i compostatge; D. Manel Font, gerent de l'empresa Ecohortus. A més, estaran acompanyats en el seu procés d'aprenentatge per un educador social i diversos voluntaris.

La producció que s'obtingui per l'explotació dels 9 bancals de la zona de cultiu es destinarà a altres recursos i serveis que l'entitat ofereix a les persones sense llar que acudeixen al seu centre, tals com a desdejunis, pisos d'allotjament, etc.

 
Per segon any consecutiu, ASSÍS desenvolupa, en col·laboració amb l'empresa Ecohortus aquest curs formatiu que consta de 250h de formació teòric-pràctiques, distribuïdes al llarg de 9 mesos. En la passada edició l'entitat va aconseguir la realització de 17 contractes laborals.  Amb la cessió d'aquest nou espai, ASSÍS amplia a quatre els espais verds en els quals facilita formació pràctica. 

Nota de premsa en castellà

Els "Reyes Majos" arriben a ASSÍS

El dia 8 de gener ha tingut lloc a la nostra seu l'acte de lliurament de regals dels "Reyes Majos 2014", una iniciativa solidària de Miaportacion.org, en la qual ASSÍS ha tornat a participar per quart any consecutiu com a entitat beneficiària. 

Aquest nadal, i gràcies a Miaportacion.org, a ASSÍS han arribat els "Reyes Majos". En comptes de venir des d'Orient, han vingut des de tota Espanya carregats de regals per fer somriure a 40 persones del nostre centre. Volem donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat individualment en aquesta campanya per fer realitat aquests petits desitjos i "deixar-nos" tot el que havíem demanat. 

Si vols saber més sobre aquesta iniciativa, visita: http.//reyesmajos.org 

 

Els delictes d´odi contra persones sense llar, un fenomen invisible

Es llança Hatento, l'Observatori dels Delictes d'Odi contra Persones Sense Llar, una iniciativa centrada a detectar i analitzar els delictes d'odi i situacions de violència que sofreixen les persones sense llar a Espanya. ASSÍS Centre d´Acollida, juntament amb RAIS Fundación, l'Associació Bokatas, l'Associació RAIS Euskadi, UNIJEPOL i l'Associació Zubietxe, volem estar atents i atentes enfront de l'odi (hate, en anglès) i denunciar aquest atemptat contra els drets humans de les persones sense llar. www.hatento.org

Regals amb COR per felicitar Sant Jordi

coresgris2-web.jpg

 

 

Aquest Sant Jordi no regalis ni roses ni bombons, fes regals amb cor!! 

El 23 d´abril desitges sorprendre als teus amb un regal original, alhora que ajudes als que més ho necessiten? 

Pregunta'ns per les nostres targetes de felicitació amb paper de llavors per plantar i obtenir flors de camamilla. Tens dos models per triar. El cor, on apareix una bonica cita d'amor i/o amistat i la casa, amb la qual podràs fer arribar un missatge de solidaritat i sensibilitzar sobre la realitat de les persones en situació de sense llar.

Tots dos models estan disponibles en tres idiomes: català, castellà i anglès; endiversos colors i a un preu de 2€/un.

Aquest Sant Jordi, fes regals amb cor.