Creixement i especialització: t'expliquem la situació actual del programa d'habitatge ASSÍS Llars

Creixement i especialització: t'expliquem la situació actual del programa d'habitatge ASSÍS Llars

L'ampliació del nombre de pisos i l'aplicació d'un model d'atenció des de la perspectiva de gènere assenyalen la direcció que el programa vol encaminar.

Sempre és una bona notícia anunciar que ampliem el nombre de pisos del nostre programa d'habitatge per a persones en situació de sense llar, ASSÍS Llars. Aquest cop ho fem per duplicat: hem obert un nou pis durant l'agost i està previst obrir-ne un altre durant l'octubre d'aquest any.

Aquests dos pisos, un d'ells situat a l'Hospitalet, seguint la voluntat de l'entitat d'oferir una atenció adient a les dones en situació de carrer, passaran a formar part dels que ja apliquen el model d'atenció especialitzat des de la perspectiva de gènere i són destinats a dones que provenen del nostre programa Dones Amb Llar.

Amb la nova incorporació, sense contar la prevista per l'octubre, ASSÍS Llars compta actualment amb un total de 18 pisos i dona resposta a 36 persones en situació de sense llar. Val a dir que les últimes dades recollides el passat agost, mostren que, durant aquesta primera meitat d'any, hem sigut capaços d'oferir 8.319 nits d'allotjament per a persones en situació de sense llar. Si ens fixem en el total de nits que hem proporcionat durant 2018, unes 10.921, constatem que anem per bon camí en l'objectiu de creixement que ens havíem proposat.

 

Es produeixen dues noves entrades i sortides a Llar Ronda

La Llar Ronda és un dels pisos integrants del programa ASSÍS Llars. És un recurs que pertany a Mambré, entitat gestora de la qual ASSÍS en forma part, i es gestiona des de la nostra entitat.

Durant l'agost dues persones han abandonat el recurs, on conviuen homes i dones en situació de sense llar, permetent així dues noves incorporacions que s'han produït aquest setembre:

En primer lloc la d'en Momo. Ell és alumne per segon any consecutiu del nostre curs de formació i inserció laboral ASSÍS Verd i la seva voluntat és trobar una feina relacionada amb la jardineria, i acabar la seva formació en llengua catalana.

En segon lloc la de la Khadija, una dona que ha arribat fa molt poc a Barcelona i per a la que, de ben segur, disposar de la seguretat d'aquesta nova llar li servirà per començar a caminar per a la recuperació d'una vida autònoma. Actualment es troba a punt d'iniciar una formació en alfabetització, ja que desconeix l'idioma.

A tots dos, els hi donem la benvinguda al programa.