Quatre persones més aconsegueixen feina: la formació i capacitació laboral com a eina integradora

T’expliquem els casos d’èxit de quatre persones en situació vulnerable vinculades a la nostra entitat, que mitjançant aquesta eina han aconseguit trobar una feina i fer un pas més cap a la recuperació de la seva autonomia.

Habitualment en el procés d’exclusió social viscut per cada persona en situació de sense llar trobem la circumstància de la pèrdua irrecuperable de la seva feina o bé una dificultat extrema d’accedir-hi. Aquesta situació tan comuna ha fet que l’abordament de la inserció laboral sigui  una eina obligatòria a incloure com a resposta pel col·lectiu.

Avui t’explicarem els casos d’èxit de quatre persones en situació vulnerable vinculades a la nostra entitat, que mitjançant aquesta eina, han aconseguit trobar una feina i fer un pas més cap a la recuperació de la seva autonomia, que és l’objectiu final que es perseguim a ASSÍS, tal com fan la resta d’entitats que es dediquen a l’atenció a aquest col·lectiu vulnerable. T’explicarem, també, com ho fem i amb quins recursos comptem per potenciar-la.

Quatre casos, tres històries diferents

En primer lloc, una empresa especialista en jardins verticals i tecnologia de bioconstrucció, ha estat la primera de les empreses que han fet possible la contractació de dos alumnes del curs d’ASSÍS Verd. L’oferiment d’aquests dos llocs de treball a jornada completa a un dels seus vivers ha suposat la re entrada al món laboral d’aquestes dues persones.

En segon lloc, una altra empresa col·laboradora d’ASSÍS, que persegueix aconseguir la integració sociolaboral de les persones en risc d’exclusió, també ha ofert un lloc de treball a les seves oficines a un altre dels alumnes del nostre curs de formació.

A més, casualment, aquesta mateixa persona, és una de les que ha entrat a un dels pisos d’inclusió del nostre programa d’habitatge ASSÍS Llars durant el primer trimestre. Com et podràs imaginar, estem doblement contents amb aquest cas.

Finalment i en quart lloc, un altre alumne, alterna l’assistència al curs de formació amb una feina al sector hostaler a Castelldefels.

 

ASSÍS Verd, una resposta eficaç a la necessitat

Les quatre històries tenen el denominador comú de tractar sobre alumnes del curs de formació ASSÍS Verd que ofereix ASSÍS. Després de sis anys de rodatge i més de 69 persones que han participat en el curs (moltes d’elles amb feina estable avui dia) podem dir que ASSÍS Verd és una eina per facilitar la inserció sociolaboral molt consolidada i que ofereix bons resultats.

Es tracta d’un curs de formació en “horts urbans i centres de compostatge”, de nou mesos de duració, que funciona com a eina efectiva de motivació i capacitació per als alumnes que el completen. Degut a ser configurat i reconegut com un curs d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona de 30 crèdits, els alumnes gaudeixen dels avantatges propis dels estudiants.

En l’edició d’aquest any, en el grup han participat 12 persones (11 homes i 1 dona) que, acompanyats per les nou persones voluntàries d’ASSÍS Verd i sota la guia del seu professor, en Guillem Lacoma, de Verdtical, treballen als diferents espais de pràctiques designats per l’activitat.

Com treballem la inserció laboral des de la nostra entitat

A ASSÍS treballem la inserció laboral de forma integral e individualitzada. Coordinats pel responsable d’ocupació de l’entitat, en Kike Fontán, oferim acompanyament, assistència i suport a les persones en situació de sense llar demandants d’un lloc de treball.

Dos voluntaris experts en la matèria ens ajuden, cada divendres, a complir aquesta feina mitjançant l’assessorament a les persones en l’elaboració del seu perfil curricular i a l’orientació en la identificació de les seves opcions laborals i de com accedir-hi.

Sempre treballem en xarxa amb altres entitats com la Fundació Mambré i el seu Servei d’Inserció Laboral o altres.

Pots ampliar informació o veure la galeria d’imatges i vídeos sobre ASSÍS Verd seguint aquest enllaç.

Col·labora amb ASSÍS per què més persones puguin gaudir de l’oportunitat d’accedir a una nova feina.