Sumem una victòria en la batalla contra l’exclusió residencial

Hem aconseguit que TRES persones puguin accedir a un pis d’inclusió del nostre programa d’habitatge ASSÍSLlars

Poder oferir una solució en l’àmbit de l’habitatge a les persones sense llar de Barcelona és una de les prioritats d’ASSÍS. Donar resposta a aquesta necessitat, mitjançant el programa d’habitatge de la nostra entitat, ASSÍSLlars, és una de les raons que més ens mouen i és a on invertim gran part de les nostres forces i recursos. Precisament, hem començat l’any 2019 demanant, entre altres coses, ajuda per aconseguir més recursos per obrir nous pisos d’inclusió amb la campanya #tuEXISTEIXES.

 A causa d’això, cada cop que una persona nova entra a un dels nostres pisos o cada vegada que aconseguim obrir-ne un de nou, creix en nosaltres l’empenta que ens fa continuar amb la nostra feina cada dia. Per aquest motiu, ens complau poder comunicar dues petites victòries en la nostra gran lluita diària. La primera és que durant el primer trimestre d’aquest any hem aconseguit que TRES persones puguin accedir a un pis d’inclusió del nostre programa d’habitatge ASSÍSLlars. La segona és que tenim previsió D’OBRIR UN PIS NOU de tres places a l’Hospitalet, molt pròximament.

Actualment, el programa disposa de 17 pisos d’una, dues i tres places, en els quals viuen (amb les últimes incorporacions) 33 persones. La Roser Arcas, responsable del projecte, treballa juntament amb el seu equip d’onze persones voluntàries per gestionar, fer sostenible i fer créixer un projecte com aquest. A banda dels bons resultats obtinguts aquest principi d’any, la Roser insereix en les dificultats que suposa seguir endavant i a les que dia a dia, la Roser i l’equip d’ASSÍS fan front.


Un mercat immobiliari excloent

És per tots coneguda la crisi de l’habitatge que patim a Barcelona. Només en farem una pinzellada: amb una pujada del 28% del preu de lloguer en els últims 2 anys, hem assolit una situació insostenible en la qual el 83% dels pisos en oferta superen els 1.000 €/mes de preu.

Això es tradueix en dos fets que afecten el programa: d’una banda, augmenta la dificultat de trobar pisos a un preu de lloguer social, assequible per nosaltres. D’altra banda, cada cop esdevé més difícil la sortida i la normalització en l’àmbit d’habitatge per les persones acollides als pisos, fet que allarga la seva estança en l’habitatge.

Obrir pisos nous requereix una doble inversió

Molts cops, quan tenim l’oportunitat d’obrir un pis nou, ens trobem que l’habitatge no disposa de tot el necessari perquè el seu nou ocupant pugui fer l’entrada i omplir-lo suposa un cost afegit. És per això que, freqüentment, demanem ajuda a les persones que, de forma voluntària, col·laboren amb la nostra entitat fent aportacions en forma de mobles, electrodomèstics, estris de cuina (...) nous o de segona mà en bon estat.

El voluntariat d’ASSÍSLlars, una part indispensable de l’equip 

No volem acabar sense fer una menció especial a la feina realitzada pel voluntariat d’ASSÍSLlars. Amb les seves visites als diferents pisos, no només esdevenen els ulls de la Roser, la responsable de programa, sinó que també són els facilitadors d’activitats d’oci i ocupació de les persones que hi viuen. Sense elles i ells, no seria possible.

TU POTS CONTRIBUIR A ACONSEGUIR QUE LES PERSONES EN SITUACIÓ DE SENSE LLAR TINGUIN L’OPORTUNITAT DE GAUDIR D’UN HABITATGE DIGNE.