Per quart any consecutiu, ASSÍS Centre d’Acollida aplega a més de 350 persones per celebrar el seu SOPAR Solidari al barri de Sarrià

Per quart any consecutiu, ASSÍS Centre d’Acollida aplega a més de 350 persones per celebrar el seu SOPAR Solidari al barri de Sarrià

El sopar es va celebrar la nit del 3 d’octubre a la plaça major de Sarrià i va contar amb la presència de més de 350 persones, entre socis, persones voluntàries, persones ateses i públic extern.

L’esdeveniment va comptar amb l’Ada Parellada, reconeguda xef catalana com a padrina. Pete Soler, periodista i rostre habitual en la televisió catalana, va conduir l’emotiu acte. Els beneficis recollits es destinaran a projectes d’atenció a dones en situació de sense llar.

D’esquerra a dreta: Maria José Ribas (presdenta d’ASSÍS); Ada Parellada (reconeguda xef i padrina del SOPAR) i Pete Soler (periodista i conductora del SOPAR).

D’esquerra a dreta: Maria José Ribas (presdenta d’ASSÍS); Ada Parellada (reconeguda xef i padrina del SOPAR) i Pete Soler (periodista i conductora del SOPAR).

 

Barcelona, 04/12/2019. Un any més, s’ha celebrat el Sopar Solidari d’ASSÍS Centre d’Acollida, en favor dels projectes d’acompanyament que l’entitat desenvolupa dirigits a les persones en situació de sense llar de Barcelona. El 3 d’octubre a les 20:30 hores, a prop de 350 persones (entre persones vinculades a l’entitat i públic extern) s’han reunit en l’emblemàtica Plaça de Sarrià, escenari ideal per fer de la nit una vetllada plena de màgia i solidaritat.

Enguany, el motiu del sopar ha sigut aconseguir els recursos suficients per posar en marxa un nou centre d’atenció específica dirigit a donar resposta a les dones en situació de sense llar de la ciutat que començarà la seva construcció aquest mes de setembre. Aquest nou edifici, la Llar Rosario Endrinal, comptarà amb 10 allotjaments protegits per a dones i espais comuns on s’oferirà atenció i acompanyament específic i des d’una perspectiva de gènere.

Les dones han sigut les veritables protagonistes d’aquesta quarta edició del Sopar. La conductora de l’acte, la periodista Pete Soler, ha obert la vetllada presentant l’entitat i introduint un emotiu vídeo on s’han pogut observar testimonis de dones en situació de sense llar ateses per ASSÍS. La nit ha comptat també amb les intervencions de la presidenta i el director de l’entitat, que han parlat sobre la trajectòria d’ASSÍS i el seu futur; l’emotiu discurs de la padrina de la nit, l’Ada Parellada, reconeguda xef catalana, guanyadora de la Creu de Sant Jordi al 2016 per la seva trajectòria professional i, finalment, ha acabat amb un concert de sabor ètnic, a càrrec de dues dones nigerianes membres nuclears del cor “Dona Gospel” de l’ entitat “Lloc de la dona”.

El Sopar ha estat organitzat per l’equip d’ASSÍS amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Hosteleria i Turisme del Col·legi Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi, que aquest any han sigut els responsables d’idear i elaborar el menú del sopar, a més d’encarregar-se del servei de sala, com han fet les edicions anteriors.

ASSÍS Centre d’Acollida va néixer l’any 2001 al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. L’entitat treballa per garantir els drets de totes les persones sense llar. Per aconseguir-ho, desenvolupa programes dirigits a atendre les necessitats de les persones en situació d’exclusió: habitatge digne, formació i inserció sociolaboral, salut, i cobertura de les necessitats bàsiques, entre altres. Durant el 2018, ASSÍS ha proporcionat atenció i acompanyament a 1700 persones, un 13% de les quals són dones. Des de l’àrea social d’ASSÍS, s’ha constatat un increment d’un 30% del número de dones que han demanat atenció al centre durant els últims dos anys. Per oferir una resposta adequada, ASSÍS ha posat en marxa el programa Dones amb Llar.

Fes clic a l’Àlbum de fotos del SOPAR per viure un cop més la màgia d’aquella nit.