Arrenquem el projecte de Música Comunitària “IdentitArt”

L’objectiu principal de l’activitat és fer servir la música com a mitjà de reconstrucció d’identitats i percepcions que tenen els participants d’ells mateixos i de la realitat que els envolta. 

Mitjançant la difusió de material audiovisual generat durant les sessions, es buscarà  fer denúncia de les condicions de les persones ateses que hi participin.

A ASSÍS entenem la música com una part molt important de la vida, les relacions humanes i els processos de recuperació de la persona. Aquest és un dels motius pels quals, el passat dimarts 14 de gener, va arrencar el projecte IdentitART. Emmarcat en les activitats de formació, oci i ocupació que ofereix ASSÍS, vol aplicar els principis de la Música Comunitària, una pràctica molt comuna a països com el Regne Unit, a persones en situació de sense llar ateses al nostre centre que hi vulguin participar.

Mitjançant una sessió setmanal d'una hora i mitja de formació, Iranzu García, pedagoga musical i la persona encarregada d'impartir aquest taller, vol facilitar que els participants "transformin la seva vida a través de la pràctica musical", en primer lloc. "A mesura que el grup es consolidi i la formació avanci, aconseguirem empoderar aquestes persones i els facilitarem eines socials mitjançant la música" afegeix Iranzu.

Un altre dels objectius d'aquest projecte és fer incidència pública "donant visibilitat al potencial artístic i personal que tenen les persones ateses, denunciant públicament les seves condicions mitjançant la difusió per aconseguir sensibilitzar a la societat", un objectiu que dóna continuïtat a la missió d’ASSÍS.

D'ençà que es va posar en marxa el projecte, fa només dues setmanes, ja han passat pel taller persones com l'Estefan i el Salvador, dos guitarristes i grans improvisadors; en Joseph, un músic multiinstrumentista que domina, entre d'altres, el baix elèctric; i en Benjamin, un altre guitarrista consumat. Tots ells ja han gaudit, acompanyats per la Iranzu al piano o a la bateria, d'una hora i mitja setmanal d'assaig interpretant música Rock, Rumba i altres gèneres. Tant de bo el projecte i aquests ritmes musicals els hi ajudin a recuperar el compas de les seves vides.

AMB LA TEVA APORTACIÓ POTS FINCANÇAR AQUEST I ALTRES PROJECTES. #tuEXISTEIXES!