Trobada Anual de Voluntariat d’ASSÍS 2019: Fomentant el treball en xarxa també al servei de voluntariat

Trobada Anual de Voluntariat d’ASSÍS 2019: Fomentant el treball en xarxa també al servei de voluntariat

Aquesta edició de la Trobada ha reunit a persones voluntàries de diverses entitats de que treballen a l’àmbit de l’atenció a persones sense llar.

La intervenció d’Eduard Sala, coach, formador i Responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana Barcelona va aportar el punt de reflexió i autocrítica a la jornada.

Aquest any la Trobada Anual de Voluntariat organitzada per ASSÍS ha reunit unes 70 persones del servei de voluntariat social d’entitats que treballen atenent a persones en situació de sensellarisme a la ciutat de Barcelona. Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona, Arrels Fundació, Lola No Estàs Sola, Centre Heura i Obra Social Santa Lluïsa de Marillac van ser les entitats convidades a compartir aquest espai de trobada, treball en xarxa i formació que es va desenvolupar al Centre Residencial d’Inclusió d’Hort de la Vila de Sant Joan de Déu, al barri de Sarrià.

“Totes les entitats presents tenim trets comuns i treballem per ajudar al mateix col·lectiu”, va remarcar en Jesús Ruiz, director d’ASSÍS Centre d’Acollida, durant la seva intervenció inicial. Ruiz va presentar l’entitat compartint les xifres de l’exercici anterior, senyalant que “a ASSÍS atenem 150 persones en situació de sense llar al dia, 1700 diferents durant l'any”, i va finalitzar amb les noves línies de treball d’ASSÍS, explicant que "les dones en situació de sensellar estan exposades a una doble vulnerabilitat”, afegint que “durant aquest any, construirem un centre d'atenció específic per elles i augmentarem el nostre programa d'Habitatge, ASSÍS Llars, en 10 noves places".

A continuació, l’Eduard Sala, Responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana Barcelona, va obrir la seva xerrada formativa Gestionant el No. “Hem d'aconseguir deixar de banda els nostres problemes a l'hora de fer el servei", va començar, convidant-nos a reflexionar sobre el sentit i la forma amb la qual s’ha d’afrontar el servei de voluntariat social amb persones sense llar. “El repte és atendre a aquell a qui no s'apropa ningú”, va continuar. Pensaments que serveixen també per aplicar a la vida, a les relacions interpersonals i amb un mateix.

Aquests pensaments i reflexions són els que van poder compartir les persones del voluntariat presents durant el workshop que l’Amalia Bartolini, Responsable de Voluntariat de l’entitat organitzadora, havia preparat. Aquests grups van servir de veritable espai de treball en xarxa i van contribuir a generar sinergies i ponts entre les diferents entitats representades.

Com no podia ser d’una altra forma, la trobada es va tancar amb “La Rumba del voluntariat”, una dinàmica engrescadora que va servir per resumir el més destacat a ritme de guitarra. En Roger Fe, Responsable del Centre Obert d’ASSÍS i membre de l’equip de tècnics de l’entitat, va ser la persona encarregada d’aportar la nota musical i de la cloenda de l’esdeveniment.

FES VOLUNTARIAT SOCIAL AMB NOSALTRES. perquè #TUEXISTEIXES PER CANVIAR EL TEU MÓN.