Jornada Pobresa i Sensellarisme en clau de gènere

Imatge del cartell de la Jornada Pobresa i Sensellarisme en calu de gènere que organitza ASSÍS Centre d’Acollida

Imatge del cartell de la Jornada Pobresa i Sensellarisme en calu de gènere que organitza ASSÍS Centre d’Acollida

A Catalunya, el 35% de les famílies monomarentals es troben en risc de pobresa.
— ECAS (2018) INSOCAT. Les veus de la pobresa des de dins.

Per què parlem d’una feminització de la pobresa? Què fa que les dones en situació d’exclusió siguin “invisibles”?. Com podem defensar aquest col·lectiu doblement vulnerable des de les entitats públiques i privades? Què significa atendre des d’una perspectiva de gènere? Com podem fer-ho i què estem fent?

Et convidem a una jornada on mirarem de donar resposta a aquestes i altres qüestions, mitjançant la posada en context del fenomen, la presentació de l'estudi Situación, necesidades y procesos de cambio de las mujeres en situación de sinhogar de les investigadores Sonia Panadero i Sara Isabel Rodríguez i les experiències de diferents entitats, de Madrid i Barcelona, com Lola no estás sola, Asociación Realidades o ASSÍS Centre d'Acollida, que ens dediquem a atendre, entre d'altres, al col·lectiu de dones en situació de sense llar.

Quan? Dimecres 17 d’octubre, de 9.30 a 13 hores.

On? Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison