El curs de “Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria” és reconegut com a diploma d'extensió universitària per la UB

·         Aquest reconeixement permetrà que les persones sense llar que participin en l'acció formativa puguin optar a un diploma i accedeixin a tots els serveis per a estudiants de la Universitat de Barcelona

·         El 42% de l´alumnat que ha finalitzat amb èxit aquest curs, en alguna de les seves edicions anteriors, actualment té una ocupació

 

Barcelona, 15 de desembre de 2016. En el marc de la col·laboració entre Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d´Acollida, la Universitat de Barcelona ha reconegut com a diploma d'extensió universitària el curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria, que ASSÍS Centre d´Acollida imparteix des de l'any 2013 a les persones sense llar ateses al seu centre. El programa formatiu concedeix 30 crèdits ECTS i està dirigit pel doctor Miquel Salgot de Marcay, professor titular de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació. 

 A partir d'ara, els alumnes que finalitzin satisfactòriament aquesta acció formativa, dissenyada específicament per capacitar les persones sense llar en tècniques de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge, obtindran un diploma d'extensió universitària de la Universitat de Barcelona.

 En aquest curs 2016-17 es desenvolupa la IV edició d'aquesta iniciativa formativa, en la qual el 22% dels alumnes són dones i la mitjana d'edat es troba en els 50 anys. El 42% dels alumnes que, a data d'avui, ha finalitzat aquest itinerari formatiu amb èxit des de la seva posada en marxa, han trobat una ocupació. Entre ells, el 57% ha treballat en aquest sector professional. 

 Aquest reconeixement per part de la Universitat de Barcelona aporta una garantia de qualitat a la formació que reben les persones sense llar participants, i afavoreix el seu accés laboral i social a un sector d'activitat innovador, que reclama cada vegada professionals més ben preparats. Així mateix, posa a disposició de l´alumnat tots els serveis i recursos que aquesta institució d'educació superior ofereix als seus estudiants. 

El curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria forma part del projecte ASSÍSVerd, dissenyat per promoure oportunitats laborals per a les persones sense llar i aconseguir la inclusió social real d'aquelles persones sense llar que desitgen incorporar-se de nou al mercat laboral. Així mateix, aquesta col·laboració s'emmarca en l'engegada del projecte de creació d'una escola d'agricultura social i urbana, per part de la Fundació Solidaritat UB.