Assís, una entitat que treballa per la inserció de persones sense llar

La Universitat de Barcelona (UB) i el Centre d’Acollida Assís han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la UB cedeix temporalment a l’entitat uns terrenys annexos a la finca d’Agustí Pedro Pons, a l’avinguda de Vallvidrera de Barcelona. En aquest espai quinze persones sense llar reben formació en tècniques de manteniment d’espais de cultiu urbà i de compostatge.

Fa quatre anys el  Centre d’Acollida Assís va iniciar uns cursos de jardineria en una finca del carrer de Manacor cedida per l’Ajuntament a l’entitat. L’activitat va ser tot un èxit entre els usuaris del centre, que, a més d’aprendre un ofici, veien que realitzar una activitat com aquesta periòdicament contribuïa al seu benestar personal i, per tant, també a la recuperació de les seves habilitats personals, socials i laborals.

Un futur professional

Amb el temps la formació s’ha professionalitzat de manera que ara el Centre d’Acollida Assís certifica aquests cursos de 250 hores al llarg de 9 mesos, i els alumnes realitzen pràctiques en empreses.

L’objectiu és oferir-los una opció professional que n’afavoreixi la inserció sociolaboral en un sector amb demanda. L’any passat l’entitat va aconseguir que se signessin 17 contractes laborals.

El Centre d’Acollida Assís disposa actualment de tres espais on s’imparteix el curs i en què els alumnes aprenen diferents tècniques i matèries. La producció que s’obté en aquests espais de cultiu es porta als diferents serveis que gestiona l’entitat, com el menjador social o els pisos d’acollida.