ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona signen un conveni de col·laboració que pretén facilitar la inserció sociolaboral de 15 persones sense llar

 

  • La cessió d'aquest espai verd permetrà desenvolupar un projecte formatiu en el qual 15 persones sense llar adquiriran i/o recuperaran habilitats socials, personals i laborals que afavoriran la seva posterior integració sociolaboral

  • ASSÍS Centre d´Acollida s'encarregarà del manteniment, cultiu i sostenibilitat del terreny cedit per la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració d’ un equip de professionals i voluntaris de la seva entitat, així com d’ Ecohortus, una empresa especialitzada en horts urbans i compostatge.
     

  • L'espai a més de tenir finalitats educatives permetrà l’autoabastament de l'entitat


Barcelona, 19 de febrer de 2014. ASSÍS Centre d´Acollida i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal dels terrens annexos a l'edifici on se situa la Fundació Universitària Agustí Pedro i Pons, en l'avinguda Vallvidrera, 25 – 47 de Barcelona, en els quals 15 persones sense llar rebran formació en tècniques de manteniment d'espais de cultiu urbà i centres d'aprofitament dels residus orgànics i tècniques de compostatge.


L'espai cedit fins al proper 31 de juliol de 2015 serà gestionat íntegrament per ASSÍS Centre d´Acollida.  S'utilitzarà única i exclusivament perquè les persones sense llar adquireixin i/o recuperin les seves habilitats personals, socials i laborals, amb l'objectiu d'oferir-los un futur professional que afavoreixi la seva posterior inserció social com a “Tècnics de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge”. 

Els alumnes comptaran amb les explicacions d'un formador amb gran trajectòria i experiencia professional en horts urbans i compostatge; D. Manel Font, gerent de l'empresa Ecohortus. A més, estaran acompanyats en el seu procés d'aprenentatge per un educador social i diversos voluntaris.

La producció que s'obtingui per l'explotació dels 9 bancals de la zona de cultiu es destinarà a altres recursos i serveis que l'entitat ofereix a les persones sense llar que acudeixen al seu centre, tals com a desdejunis, pisos d'allotjament, etc.

 
Per segon any consecutiu, ASSÍS desenvolupa, en col·laboració amb l'empresa Ecohortus aquest curs formatiu que consta de 250h de formació teòric-pràctiques, distribuïdes al llarg de 9 mesos. En la passada edició l'entitat va aconseguir la realització de 17 contractes laborals.  Amb la cessió d'aquest nou espai, ASSÍS amplia a quatre els espais verds en els quals facilita formació pràctica. 

Nota de premsa en castellà