5 pisos per 10 persones sense llar. Ajuda'ns a aconseguir el repte!

Des del 2007 a ASSÍS oferim allotjaments de mitja i llarga estada a persones sense llar. Actualment disposem  d’onze pisos en règim de lloguer distribuïts en la provincia de Barcelona. Aquí resideixen 25 persones sense llar, a les que se’ls hi proporciona un habitatge estable de mitja i llarga estada. El nostre desig és incrementar, poc a poc, el nostre nombre de pisos per poder oferir més places a les persones sense llar.

A 2017 busquem 5 pisos a Barcelona (o área metropolitana) per a 10 persones sense llar. Si vols ajudar-nos a donar una nova oportunitat a les  persones sense llar, i tens un habitatge en propietat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres!  Aquestes són les modalitats de col·laboració que t'oferim: 

  • Lloga´ns un habitatge a preu social: t'assegurem l'ingrés mensual del lloguer amb totes les garanties, ja que serà la nostra entitat, ASSÍS Centre d´Acollida, la titular del contracte.
  • Cedeix-nos un habitage
  • Dóna un habitatge
  • Deixa´nos-ho en herència

Col·laborar no tindrà cap cost per a tu i a més podràs accedir a beneficis fiscals. En tots els casos nosaltres ens encarregarem de l'adequació de l'habitatge, del canvi de titularitat dels subministraments al nostre nom, així com de l'abonament d'aquests durant tot el temps en el qual tinguem assignada l'habitatge. També ens encarregarem del seu manteniment. Tots els residents dels pisos comptaran amb el seguiment social d'un professional de referència d´ASSÍS, i d'un grup de voluntaris. 

Si vols col·laborar o necessites que et facilitem més informació detallada, truca al 932.520.568. Ajuda´ns a aconseguir el repte #5habitatgesx10persones!

Hi ha molts factors de risc que desencadenen la situació de les persones sense llar però el més transcendental és la simple disponibilitat i assequibilitat d’habitatge digne i adequat. Els albergs i altres recursos d’allotjament temporal són una alternativa segura a dormir al carrer. Tot i així, per afrontar de manera efectiva la problemàtica del sensellarisme, es precisa actuar des de un recurs d’allotjament més estable. Des d’aquest, la persona té la tranquil·litat i la sostenibilitat necessària per a iniciar processos de canvi i/ o millora personal.

5pisosper10personessensellar

La campanya #404HomelessNotFound rep el premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet

Barcelona, 1 de març de 2017. La campanya #404HomelessNotFound, d´ASSÍS Centre d´Acollida va rebre ahir, 28 de febrer, el premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació, en la categoria d'internet. 

L'acció de sensibilització d´ASSÍS que, segons paraules del seu director, Jesús Ruíz, “es va llançar amb el propòsit de canviar la mirada que la ciutadania té sobre les persones sense llar” ha estat triada com el millor treball entre els 16 que s'han presentat en la categoria d'internet, la més concorreguda en aquesta 24 edició dels premis. El jurat ha destacat “la innovació d'aquesta campanya, la seva potència, la participació i implicació de persones de la societat en general i el mitjà pel qual s'ha difós”.

La cerimònia de lliurament d'aquests guardons, que es va celebrar ahir, dimarts, 28 de febrer, a les 19.00h, al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, va ser presidida per Laia Ortíz, presidenta del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) i, al seu torn, tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona. El premi d´ASSÍS el va recollir una àmplia representació de les persones que van participar en la campanya, entre elles estaven els seus protagonistes: la Mila, l´Antonio, la Pili, l´ Antoni i el Jordi.

L'11 de novembre de 2015, ASSÍS Centre d´Acollida va llançar la campanya #404HomelessNotFound, que va comptar amb la participació de més de 80 voluntaris, que durant 40 hores i 4 minuts van cedir l'estat dels seus perfils de facebook i twitter per donar veu a les persones sense llar. El periodista Manel Lucas, la religiosa benedictina Teresa Forcadas i el filòsof Francesc Torralba van recolzar aquesta innovadora iniciativa de sensibilització, formant part d'aquest grup de voluntaris 2.0. 

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS), en sessió plenària de l'1 de juliol de 1992, va aprovar la creació del Premi Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, amb l'objectiu d'estimular, promoure i incentivar una millor informació i un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. El guardó reconeix i promociona aquesta labor amb una dotació econòmica en quatre modalitats: premsa, ràdio, televisió i Internet. El jurat del premi està format per entitats participants en el CMBS i per professionals de la comunicació i el treball social.

Recorda la campanya en  www.404homelessnotfound.org i segueix somiant amb un món on no hi hagi cap persona sense llar.

Al febrer, fes una tapa solidària

Al llarg del mes de febrer, el Grup Andilana d'hostaleria i restauració se suma al grup d'empreses col·laboradores d´ASSÍS, oferint una tapa solidària en els seus restaurants al preu simbòlic de 1€.  

Passa-hi a tastar la broqueta de pollastre yakitori amb ceba tendra i col·labora amb ASSÍS!   

Els locals on podreu gaudir d'aquesta tapa són: Balthazar, Flamant, Grill Room, La Crema Canyella, La Dolça Herminia, La Fonda, La Polpa, Rita, Les Quinze Nits i Market.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya “12 tapes 1 món“, que el Grup Andilana desenvolupa dins del seu pla de Responsabilitat Social Empresarial amb l'objectiu de recolzar als col·lectius més desfavorits. 

Felicitats al Grup Andilana pel seu compromís social i moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Més informació en http://www.grupandilana.com/es/promociones/9-la-tapa-solidaria--and--grupo-andilana 

 

 

ASSÍS a BTV amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar

Jesús Ruíz, director d´ASSÍS, parla a BTV, amb motiu de la humiliació que un youtuber va exercir sobre una persona sense llar. Gràcies a tots els que doneu suport a la nostra causa rebutjant aquest tipus de comportaments inacceptables!

Manifest XAPSLL sobre l'agressió soferta per una persona que dormia al carrer, el passat mes d'octubre, i la detenció dels seus presumptes agressors

El passat 9 d’octubre una persona sense llar va ser agredida i amenaçada de mort mentre dormia en un caixer de Barcelona.


Segons les declaracions de la víctima, inicialment no va voler obrir el caixer però davant de la insistència dels agressors va accedir a fer-ho. En obrir la porta, un d’ells li va clavar diversos cops de puny i va seguir fent-ho mentre l’altre treia diners. En marxar la van amenaçar de mort. El passat 11 de gener van ser detinguts els presumptes autors de l’agressió.

Davant d’aquests fets, des de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL) manifestem:


•    El nostre rebuig i condemna d’aquests fets.
•    Compartim i recolzem que els investigadors hagin remès el cas al Fiscal Especial per a delictes d’odi a Barcelona, en considerar que “els autors dels fets van cometre un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, a més a més de dos delictes de lesions i amenaces”.
•    Considerem intolerable que una persona pugui ser agredida físicament o verbal per la seva condició familiar, social i/o d’extrema vulnerabilitat. En aquest cas, pel fet d’estar en situació de sense llar.
•    Alertem que, malgrat les campanyes de sensibilització i els instruments legals, l’aporofòbia segueix present a casa nostra.
•    Recordem que, segons l’informe de l’Observatori Hatento, el 47% de les persones sense llar afirmen haver sofert, al menys, un incident o delicte d’odi tractant-se en un 23% dels casos d’agressions físiques. El perfil dels agressors és majoritàriament el d’homes joves que tornen de “festa”. De la mateixa manera, recordem que segons les dades facilitades pel Centre d’Acollida ASSÍS, cada 5 dies mor una persona sense llar als carrers d’Espanya, el 27% per agressions.
•    Animem les víctimes en particular i la ciutadania en general a denunciar qualsevol tipus d’agressió, en aquest cas, les realitzades cap a persones amb una especial vulnerabilitat social. 
•    Ens posem a disposició de la Fiscalia, forces de seguretat, àmbit sanitari i mitjans de comunicació per a seguir treballant per a la prevenció, denúncia i acompanyament de les persones víctimes d’agressions i delictes d’odi vinculats a l’aporofòbia. 


Segons el darrer recompte de la XAPSLL, al maig del 2016, a la ciutat de Barcelona hi ha 3.000 persones en situació de sense llar, de les quals, 900 dormen al carrer. No tenir garantit el dret a un habitatge digne i estable exposa les persones a situacions de violència i vulnerabilitat.

La recaptació per la venda dels tortells solidaris de la Montse Alegre a favor d'ASSÍS ascendeix a 3.600€

Aquest Nadal, la coneguda xef Montse Alegre, ha liderat una iniciativa solidària per col·laborar amb ASSÍS Centre d´Acollida. A través de la venda de tortells de Reis, l'autora del bloc "Cocina día a día", ha recaptat 3.600 euros, que aniran destinats íntegrament al servei d'esmorzars del Centre d'Acollida Assís.

La Montse Alegre ha aconseguit en un temps rècord, gràcies a la col·laboració d'un gran equip, preparar i lliurar 98 tortells de Reis, els dolços que tanquen les festes nadalenques. Amb la recaptació obtinguda amb la venda d'aquests tortells, ASSÍS podrà comprar durant un any el pa amb el qual s'elaboren els entrepans que prenen per esmorzar les persones que acudeixen a aquesta entitat.

L'any 2016, ASSÍS Centre d´Acollida va servir més de 47.000 esmorzars.

Moltes gràcies a la Montse, al seu equip i a totes les persones que hi han col·laborat! Gràcies a iniciatives com aquesta, endegades per persones individuals com la Montse, podem donar una millor resposta a les necessitats de les persones sense llar.

 

 

Aquest Nadal contagia el teu esperit solidari

Creiem que desembre és el mes propici per “contagiar” el teu esperit solidari a amics, familiars i companys de treball.

Aquest Nadal et proposem felicitar les festes amb les nostres targetes amb paper amb llavors de camomila, amb les quals, a més de fer arribar els teus millors desitjos embolicats en solidaritat i originalitat, estaràs contribuint a finançar els projectes i activitats dirigits a persones sense llar a Barcelona. 

Totes elles estan fetes amb cartolina estucada mat de 350 gr.  3 models per triar: cor, casa y avet. I estan disponibles en tres idiomes: català, castellà i anglès, i en diversos colors. 

Preu- 2,5 €/unitat

Consulta el nostre catàleg  (Fes clic aquí) fes la teva comanda en: rrabanal@assis.cat

El curs de “Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria” és reconegut com a diploma d'extensió universitària per la UB

·         Aquest reconeixement permetrà que les persones sense llar que participin en l'acció formativa puguin optar a un diploma i accedeixin a tots els serveis per a estudiants de la Universitat de Barcelona

·         El 42% de l´alumnat que ha finalitzat amb èxit aquest curs, en alguna de les seves edicions anteriors, actualment té una ocupació

 

Barcelona, 15 de desembre de 2016. En el marc de la col·laboració entre Fundació Solidaritat UB i ASSÍS Centre d´Acollida, la Universitat de Barcelona ha reconegut com a diploma d'extensió universitària el curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria, que ASSÍS Centre d´Acollida imparteix des de l'any 2013 a les persones sense llar ateses al seu centre. El programa formatiu concedeix 30 crèdits ECTS i està dirigit pel doctor Miquel Salgot de Marcay, professor titular de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació. 

 A partir d'ara, els alumnes que finalitzin satisfactòriament aquesta acció formativa, dissenyada específicament per capacitar les persones sense llar en tècniques de manteniment de jardins, horts urbans i compostatge, obtindran un diploma d'extensió universitària de la Universitat de Barcelona.

 En aquest curs 2016-17 es desenvolupa la IV edició d'aquesta iniciativa formativa, en la qual el 22% dels alumnes són dones i la mitjana d'edat es troba en els 50 anys. El 42% dels alumnes que, a data d'avui, ha finalitzat aquest itinerari formatiu amb èxit des de la seva posada en marxa, han trobat una ocupació. Entre ells, el 57% ha treballat en aquest sector professional. 

 Aquest reconeixement per part de la Universitat de Barcelona aporta una garantia de qualitat a la formació que reben les persones sense llar participants, i afavoreix el seu accés laboral i social a un sector d'activitat innovador, que reclama cada vegada professionals més ben preparats. Així mateix, posa a disposició de l´alumnat tots els serveis i recursos que aquesta institució d'educació superior ofereix als seus estudiants. 

El curs de Manteniment d'horts urbans, centres de compostatge i jardineria forma part del projecte ASSÍSVerd, dissenyat per promoure oportunitats laborals per a les persones sense llar i aconseguir la inclusió social real d'aquelles persones sense llar que desitgen incorporar-se de nou al mercat laboral. Així mateix, aquesta col·laboració s'emmarca en l'engegada del projecte de creació d'una escola d'agricultura social i urbana, per part de la Fundació Solidaritat UB.

Feeding Spain juga fort per la inclusió social real de les persones sense llar

Amb la finalitat de contribuir a la inclusió social de les persones sense llar, FeedingSpain se suma al grup d'empreses que col·laboren amb ASSÍS, donant més de 3.300 racions de menjar, a més de contractar una persona atesa al nostre centre. 

FeedingSpain és una empresa familiar de menjar a domicili, situada al barri de Sarrià, que es diferencia de la seva competència per oferir menjar d'alta cuina a preus assequibles i portar el compromís social en el seu ADN. Per cada plat que compra un client, FeedingSpain en dóna un altre a col·lectius desafavorits.

Des d'octubre i fins avui, aquesta empresa ja ha donat 3.975 racions de menjar a diferents entitats. 3.319 han anat destinades a ASSÍS, on les han gaudit les persones dels nostres programes de serveis bàsics i allotjament. La seva col·laboració no queda aquí, ja que FeedingSpain promou activament la inclusió social real de les persones sense llar, en contractar una persona del nostre centre.

Es llança la campanya "Podries ser tu"

"Podries ser tu" és una iniciativa conjunta de la XAPSLL i l´Ajuntament de Barcelona, que posa a la disposició dels mitjans de comunicació i els representants polítics eines per abordar el fenomen del sensellarisme. 

La campanya, que es va presentar coincidint amb el Dia de les persones sense llar 2016, posa l'èmfasi en què el sensellarisme és un fenomen complex que abraça més situacions que la de sense sostre. També vol visibilitzar que "Podries ser tu", que a tots ens podria passar. 

Descarrega´t: 

Guia d´estil sobre sensellarisme

Recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones sense llar

Més informació en: www.sensellarisme.cat i en #sensellarisme

Recompte de Persones al Carrer 2016

La Xarxa d’Atenció a Persones sense llar de la ciutat de Barcelona (XAPSLL) realitza el projecte Recompte de Persones al Carrer 2016. Amb aquest motiu s’ha habilitat la pàgina web oficial http://recompte.barcelona per fer el seguiment de l’esdeveniment. 

A la pàgina web qualsevol ciutadà por obtenir diverses informacions sobre l’històric d’aquesta acció, com s’organitzarà aquest any i sobretot com fer-se voluntari/a a través d’un senzill formulari. 

Per participar en el Recompte 2016 només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 18 de maig.

XV Aniversari ASSÍS

Celebrem el nostre XV Aniversari amb el lema "15 anys fent xarxa"

Aquest 2016 complim 15 anys i per celebrar-ho organitzarem una sèrie d'accions commemoratives que es perllongaran durant tot l'any.

Amb el lema "15 anys fent xarxa” recordarem tota la trajectòria d'acompanyament social a les persones sense llar, així com la nostra vinculació amb el districte de Sarrià, on ens hem mantingut des dels nostres orígens.

Als nostres mitjans socials  anirem penjant tota la informació dels actes que durem a terme. 

Encàrrecs per a Sant Jordi 2016

St. Jordi ja és aquí, i a ASSÍS ho estem preparant tot per ajudar-vos a celebrar aquesta Diada d'una manera molt solidària. 

Si a la vostra empresa, col·legi, família, equip de futbol o grup d'amics penseu fer alguna cosa especial per celebrar aquesta data, regalant o venent roses solidàries, aquest és el moment de posar-vos en contacte amb nosaltres per encarregar-les! 

Podeu fer-ho fins al 14 d'abril. Les comandes de més de 10 roses les enviem a l'adreça que ens indiqueu. (Barcelona ciutat).  Esperem els vostres encàrrecs a info@assis.cat o al telèfon 932 520 568

I el dissabte, 23 d'abril 23 d'abril tindrem una parada al c/ Major de Sarrià a prop de la Seu del Districte, en la qual vendrem, a més de roses naturals, altres productes artesanals fets pels artistes del nostre taller ocupacional: punts de llibre, dracs, sotagots, etc. 

Us recordem que, adquirint aquests productes solidaris, a més de felicitar la Diada, ccol·laboreu amb la millora de la qualitat de vida de les persones sense llar.