Sala de premsa

Comuniquem per canviar el món

13.03.22 - BETEVE

Treballar no garanteix poder-se costejar un sostre, una realitat que travessa el 48,7 % de dones acompanyades per Assís Centre d'Acollida

08.03.22 - ONDA CERO

Aquest 8M volem conèixer com afecta el sensellarisme entre les dones i quines son les seves conseqüències.

08.03.22 - 20 MINUTOS

``Hace unos años, habitualmente tener un trabajo garantizaba poder sostenerte, pero ahora ya no es así``. Elena Sala, responsable del programa Dones amb Llar de la entidad ASSÍS.

03.03.22 - SOCIAL.CAT

La responsable del programa Dones Amb Llar d'Assís Elena Sala, explica que anys enrere tenir feina suposava poder mantenir-se per si mateixa però això ha canviat.

03.03.22 - TV3

Un 48,7% de les dones en situació de sense llar enquestades per ASSÍS estan treballant.

28.01.22 - EL PERIÓDICO

El mundo académico y cinco entidades sociales, Arrels, la Comunitat de Sant’Egidio, Assís, Càritas y Sant Joan de Déu, se han aliado para proponer una ley pionera en Europa encaminada a erradicar el sinhogarismo en Catalunya

25.01.22 - LA VANGUARDIA

El mundo académico y cinco entidades sociales, Arrels, la Comunitat de Sant’Egidio, Assís, Càritas y Sant Joan de Déu, se han aliado para proponer una ley pionera en Europa encaminada a erradicar el sinhogarismo en Catalunya

25.01.22 - RTVE

La llei preveuria garantir a totes les persones sense llar, unes 18.000, un ``espai residencial digne`` en dos anys i un habitatge d'inserció social en cinc anys.

25.01.22 - El Punt Avui

Es garantiria un espai residencial digne, títol de transport, bugaderia, consigna, dutxa i serveis funeraris bàsics

25.01.22 - Público

Elaborada pel món acadèmic i el tercer sector i que tindria 18.000 destinataris en cinc anys. Introdueix el concepte d'``espai residencial digne``, que permetria la transició des de recursos vigents

12.12.21 - El Periódico

El Centre Residencial d’Inclusió (CRI) La Violeta va obrir les seves portes el maig passat al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Equipament municipal exclusiu per a dones sense llar, vol ser una peça clau en la reconducció i enfortiment de les seves vides. És la llar actual de 18 usuàries, la meitat de les quals ja treballen.

01.12.21 - TV3

El debat de l'infrahabitatge torna a estar d'actualitat després que ahir morissin 4 persones en un incendi d'un local ocupat a Barcelona. ``Estem parlant de drets, ens hauria de fer vergonya com a societat no poder-hi donar resposta.``

17.11.21 - Beteve

El debat de l'infrahabitatge torna a estar d'actualitat després que ahir morissin 4 persones en un incendi d'un local ocupat a Barcelona. ``Estem parlant de drets, ens hauria de fer vergonya com a societat no poder-hi donar resposta.``

19.10.21 - Beteve

L’Ajuntament ha lliurat els Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona 2020. A diferència de l’any passat, enguany la cerimònia ha comptat amb una petita participació presencial.

30.11.21 - RTVE

L’exposició està impulsada per l'associació Assís i Serveis Socials de Sant Joan de Déu. Les imatges són del Ferran Padró fotògraf i piscopedagog. Fa 9 anys que treballa en albergs municipals amb persones sense sostre.

12.10.21 - ARA

El sensellarisme afecta moltes més dones que les 80 que es calcula que dormen al carrer de la capital catalana, i és que estar en situació de sensellar no és sinònim només de no tenir sostre.

30.09.21 - Catalunya Ràdio

Assís Centre d'Acollida celebra 20 anys de vida. Una iniciativa que va néixer de la inquietud d'algunes persones i entitats per ajudar a donar resposta a la problemàtica del sensellarisme.

21.06.21 - Público

Lo sufren sobre todo mujeres y jóvenes, que evitan la calle viviendo en una habitación realquilada, a cambio de servicios como cuidados o bajo la amenaza de violencia de la pareja.

06.06.21 - RTVE

Aquesta setmana, a “Món possible” analitzem aquesta realitat i ens detenim en el Sensellarisme ocult, que comença abans d’arribar al carrer, en forma d’infrahabitatge, i que afecta sobre tot les dones.

11.05.21 - Beteve

Les dones que viuen al ras a Barcelona són un col·lectiu reduït però, tot i així, sumen gairebé un centenar. Segons les últimes dades de l’Ajuntament ─del març del 2021─, a la ciutat hi ha 87 dones que dormen al carrer, un 35 % menys que el gener del 2020,

12.05.21 - El Punt Avui

Un total de 87 dones dormen als carrers de Barcelona fruit de la precarietat social i la crisi econòmica, segons l’últim recompte que n’ha fet l’Ajuntament.

11.05.21 - El Periódico

El porcentaje de mujeres dentro del colectivo de personas que pernoctan en la calle en la capital catalana ha oscilado entre un 11% y un 15% en la última década.

12.04.21 - Betevé

Barcelona disposa d’un equipament residencial nou per a dones sense llar, La Violeta, situat a Sarrià – Sant Gervasi. Està gestionat pel Centre d’Acollida Assís i disposa de 26 places.

12.04.21 - TV3

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou equipament residencial per atendre i acompanyar dones en situació de sensellarisme a la ciutat, La Violeta.

25.04.21 - Público

Acudir a un centro de acogida y no tener a tu disposición algo tan simple como una compresa o un espacio de higiene privado.

03.05.21 - El País

Las personas sin hogar pueden acceden a una formación en jardinería gracias a un acuerdo entre la Universidad de Barcelona y un centro de acogida

12.04.21 - El Punt Avui

El centre La Violeta està ubicat al districte de Sarrià – Gervasi i disposa de 26 places que s’aniran omplint les pròximes setmanes

10.03.21 - Catalunya Ràdio

La xifra de persones sense llar creix de forma exponencial en els últims anys a Europa. Ningú està exempt d'aquesta situació, que afecta cada vegada perfils més diversos: famílies amb fills, menors no acompanyats, gent gran, població migrada i dones.

04.03.21 - Público

El 82% de les dones enquestades per l'entitat ASSÍS assegura haver patit diferents formes de violència (psicològica, física o sexual) al llarg de la seva vida i el 64% maltractament específic de gènere.

17.02.21 - TV3

Un centenar de dones dormen cada nit als carrers de Barcelona. Només representen una de cada deu persones que dormen al ras.

29.01.21 - RTVE

Sortir del carrer amb titol de la Universitat per cultivar un hort urbà. Aquesta és la feina del Centre Assis d'acollida social.

Posa’t en contacte amb el nostre equip de comunicació: comunicacio@assis.cat