HABITATGE PROGRAMA ASSÍS LLARS Garantim el dret a un habitatge digne i estable

La solució al sensellarisme passa per la garantia del dret a l’habitatge.

Actualment vivim un moment històric en què la dificultat d’accés a l’habitatge és una realitat evident. El dret universal a un habitatge, digne i adequat, com un dels drets humans, apareix recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Des d’ASSÍS proporcionem allotjaments segurs a persones en situació de vulnerabilitat. Durant el 2021 hem garantit 20.888 nits en un allotjament segur: 76 persones als nostres 30 habitatges i al CRI La Violeta. En concret, 29 homes i 47 dones.

“Durant el desenvolupament de la nostra tasca ens trobem amb moltes dificultats i entrebancs, i hem de gestionar moments de frustració, tant nostres com de les persones que atenem, però per sort puc viure moments molt macos que compensen un mal dia: els somriures i la lluentor en els ulls de les persones quan entren a un pis, els canvia la cara”.

Roser Arcas

Responsable del programa ASSÍS Llars.

LA NOSTRA

TASCA

Actualment disposem de 30 habitatges d'inclusió en la provincia de Barcelona. Aquí resideixen 76 persones sense llar a les que se’ls hi proporciona un habitatge estable de mitja i llarga estada amb acompanyament social.

Algunes dades d'ASSÍS Llars

76

persones amb allotjament segur

30

habitatges

47

places d'habitatge per a dones

Crear petits nuclis de convivència que s’assemblin al màxim a una família o grup d’amics.

Realitzar activitats conjuntes per a fomentar aquesta convivència.

Detectar les necessitats físiques-emocionals-logístiques que van sorgint durant la convivència.

Actualitat

Entrevista a l’Antoni, resident a un dels pisos d’ASSÍS.

Antoni, com vas conèixer ASSÍS? Doncs vaig conèixer ASSÍS de casualitat. Jo estava a un alberg del carrer CISTER i allà vaig conèixer una persona, en Rafael que és cubà. Allà havíem de sortir durant el dia, de 8 a 8. El Rafael em va dir que perquè no anava a ASSÍS a esmorzar, que tenen ordinadors i sala […]

READ MORE

DONES

AMB LLAR

El programa Dones Amb Llar neix en un moment on el sensellarisme femení era pràcticament invisible amb la voluntat de posar el focus sobre aquesta realitat i generar recursos i oportunitats adaptats a les dones en situació de sense llar. Un dels pilars d'aquest programa és l'habitatge: durant el mes de juliol del 2020 vam inaugurar la ``Llar Impuls`` per a dones que tenen un perfil de prevenció, on actualment viuen 6 dones que han quedat en situació de sense sostre arran de la crisi de la COVID19. Així mateix, estem construint la ``Llar Rosario Endrinal`` un edifici pioner i únic en l'atenció a les dones sense llar: 10 apartaments individuals amb zones comunes i acompanyament socioeducatiu. A més, disposem de pisos de llarga estada. En total, 25 dones estan allotjades en habitatges de ASSÍS.

LLAR IMPULS

7 places d'allotjament temporal flexible

LA VIOLETA

26 places orientades a la inserció laboral

PISOS D'INCLUSIÓ

15 places de llarga estada

LLAR ROSARIO ENDRINAL

10 places en apartaments individuals