Sortim i gaudim

ASSÍS

25 juliol 2022

No hi ha comentaris

Home Actualitat

Sortim i gaudim

L’equip de futbol d’ASSÍS, 15 anys d’èxits.

Els esports en equip tenen una capacitat increïble per generar sentit de pertinença i cohesió de grup. Les persones que atenem a ASSÍS pateixen, en moltes ocasions, la falta de relacions afectives, socials i familiars. Aquest aïllament, és una de les causes més importants de l’exclusió social.

15 anys enrere, vam decidir donar un pas endavant per pal·liar aquestes situacions i va néixer l’equip de futbol d’ASSÍS: un espai facilitador i motivador de processos d’inclusió social per a persones en situació de sense llar. Amb el pas dels anys, el projecte ha anat incrementant els recursos i espais de participació, i s’ha convertit en una de les activitats més demandades de l’entitat. Mitjançant aquesta activitat esportiva, donem resposta a aquestes necessitats de desenvolupament personal i social. A més, fer esport, facilita l’adquisició d’hàbits de vida saludable i valors com el treball en equip, la solidaritat o l’esforç.

“Per mi jugar a l’equip d’ASSÍS significa companyia, l’amistat és bàsica al futbol, ajudar persones que no saben jugar. No soc un expert del futbol, però porto molts anys jugant-hi i m’agrada ajudar els que no en saben”, comenta en Paco, jugador de l’equip de futbol d’ASSÍS. En Paco ve habitualment al centre obert a esmorzar i a dutxar-se. És una persona que amb els anys, s’ha vinculat al centre i ha trobat un espai on compartir vivències.

 

El lleure i l’esport formen part de les nostres vivències habituals, contribuint al nostre benestar personal, de manera que és possible afirmar que la qualitat del temps de lleure té una relació directa amb la nostra qualitat de vida i amb factors decisius en la cohesió i la inclusió. Poder realitzar activitats diferents, relacionades amb l’esport, la formació, inserció laboral, teràpies i espais lúdics ens permet crear espais de motivació i capacitació des de la relació positiva i de confiança, per tal de que les persones ateses puguin ser més autònomes.

 

“Jugo perquè m’agrada, però gràcies al futbol he pogut fer noves amistats i d’ASSÍS he conegut persones a qui avui en dia puc considerar amics”, afirma en Paco. Per a nosaltres, el més important és acompanyar les persones ateses en el seu procés de vida i convertir-nos en una oportunitat a través dels serveis i activitats que oferim. Per fer-ho comptem amb el voluntariat, una peça clau en tot aquest procés. En Marc és l’entrenador de l’equip de futbol.

“Al final entrenes persones que et valoren molt i s’ho passen molt bé jugant a futbol. A mi no em suposa cap esforç, ja que el futbol m’apassiona, i ajudar a persones no té preu``.

Marc

Entrenador de l'equip d'ASSÍS

Recordem que les persones, per si mateixes, no són vulnerables, sinó que es troben en situació de vulnerabilitat quan presenten dificultats per donar resposta a les demandes que els contextos socials els exigeixen. En aquest sentit, la nostra metodologia es basa en la vinculació de les persones ateses perquè puguin empoderar-se i ser més autònomes. L’esport és una eina més de la nostra metodologia.

 

Les aliances entre diferents entitats i altres tipus d’organitzacions són fonamentals en la nostra tasca i generen un impacte positiu a la societat. Aquestes sinergies permeten accedir a coneixements nous, a l’aprofitament dels recursos mutusi a la generació d’innovació a través de la col·laboració. En aquest sentit, el projecte de futbol d’ASSÍS compta amb la col·laboració de la Fundació Claror, amb la cessió dels espais i un treball conjunt del CAS Vall d’Hebron i la Fundació Formació i Treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.