ASSÍS

05 agost 2022

No hi ha comentaris

Home Actualitat

Oferta laboral: Psicòloga comunitària Rosario Endrinal

Oferta laboral: Psicòloga comunitària Rosario Endrinal

Departament: ATENCIÓ A DONES

Ubicació: C/ Isaac Albéniz, 14-28

Càrrec: Psicòloga comunitària Rosario Endrinal

Dependència: Responsable Dones amb Llar


Categoria: Diplomatura

Jornada: completa

Contracte Indefinit

Hores: 38,5 hores setmanals + guàrdies rotatives (1 de cada 4 i festius rotatius)

Salari: 26000 bruts anual + plus de disponibilitat


DESCRIPCIÓ GENERAL

Es requereix Psicòloga comunitària per a la Llar Rosario Endrinal. És un projecte innovador i pioner que oferirà 10 apartaments individuals amb zones comunes i acompanyament professional des del propi recurs. Es dirigeix a dones en situació de carrer de llarga evolució amb múltiples factors associats (salut física, salut mental, us de substàncies…etc. ). L’equipament es basarà en els principis metodològics del   “Communal Housing First” i per tant serà un servei residencial col·lectiu, amb una clara orientació comunitària, que es regirà per l’aplicació dels principis del Housing First. L’habitatge serà individual i permanent i no estarà condicionat al procés que segueixi la dona, qui podrà triar la intensitat i el tipus de suport que vol rebre. El projecte comptarà amb un equip configurat per una treballadora social amb experiència en reducció de danys, una psicòloga sociocomunitària, una infermera i dues integradores socials. S’aplicarà metodologia orientada al tractament assertiu comunitari on l’equip oferirà determinats suports des del recurs de forma cooperativa i aquells que es requereixin i no es puguin proveir s’activaran a partir de la xarxa de recursos existents. Un dels objectius d’aquest equip serà la creació d’un vincle de confiança entre la persona i l’equip, més que amb una professional de referència en particular. Totes les professionals treballaran de forma coordinada per acompanyar les dones i les tasques s’aniran distribuint segons les casuístiques que es vagin valorant. Tenint present la metodologia del projecte, les pràctiques i estratègies professionals, no seran estandarditzades ni uniformes. Aquesta forma de fer requereix una coordinació estreta entre les professionals a l’hora que serà imprescindible treballar des de la proximitat. Aquesta proximitat s’ha d’activar a partir d’un treball de presència i de referència, d’un acompanyament que passa per aprendre a estar al costat de la dona, donant credibilitat i confiança per tal d’establir el vincle necessari que legitimi un procés d’acompanyament en la identificació de necessitats, objectius i en determinats casos riscos.

 

REQUISITS: FORMACIÓ I EXPERIÈNCIA

 • Diplomada o Graduada en Psicologia
 • Experiència en acompanyament a dones en situacions de vulnerabilització social i preferentment en situació de sense llar (mínim 2 anys)
 • Es valorarà formació en psicologia social comunitària
 • Es valorarà formació en psicologia clínica
 • Es valorarà experiència i/o formació en Housing First
 • Es valorarà experiència i/o formació en reducció de danys
 • Es valorarà formació específica en acompanyament amb perspectiva de gènere i/o acompanyament a dones supervivents

 

COMPETÈNCIES

– Capacitat per analitzar i resoldre problemes.

– Iniciativa i autonomia.

– Organització i planificació.

– Fiabilitat tècnica i personal.

– Comunicació interpersonal.

– Perspectiva en feminismes.

– Treball en equip.

– Capacitat de Negociació i resolució de conflictes.

 

FUNCIONS

 • Donar suport a la posada en marxa del projecte (metodologia, acollides de les participants, adequació d’habitatges…).
 • Oferir l’acompanyament necessari per establir la forma d’organització col·lectiva de la llar posant en valor la capacitat d’acció I agència de les participants.
 • Oferir l’orientació i l’acompanyament necessari per a que la dona pugui mantenir-se en l’habitatge i augmentar la seva qualitat de vida.
 • Oferir orientació i acompanyament a les dones per afavorir un entorn positiu de convivència.
 • Oferir suport, quan es requereixi, en tasques i/o gestions de quotidianitat.
 • Realitzar els acompanyaments que es considerin necessaris en el marc dels objectius de la dona.
 • Oferir acompanyament en la identificació i expressió de necessitats a partir d’un acompanyament respectuós i no invasiu basat en el vincle, l’afecte i la proximitat i en estreta coordinació amb la resta de professionals del recurs.
 • Oferir un acompanyament social des d’un enfocament de gènere tenint presents les diferents àrees prioritzades per la dona.
 • Oferir i proporcionar els suports i serveis que les dones expressin des d’una perspectiva basada en les fortaleses personals a través de metodologies, com el recovery i la reducció de danys, en estreta col·laboració amb la resta de professionals del recurs.
 • Oferir acompanyament i orientació en l’auto-organització i en l’establiment d’activitats en l’àmbit col·lectiu i comunitari.
 • Coordinació interna i amb professionals de diferents recursos i serveis.
 • Participació en el seguiment de l’avaluació i gestió del projecte.
 • Realitzar informes i reports relacionats amb el projecte (incloent el manteniment de les bases de dades).
 • Participació en reunions d’equip.
 • Aportar l’expertesa de la psicologia a l’hora de llegir la situació actual de la dona i elaborar un primer anàlisi de les necessitats i els recursos, en l’àmbit de la cura de la salut mental, que poden ser adients, prioritzant la voluntat de la dona. Entenent per recursos un ventall ampli de possibilitats creatives.
 • Acompanyament psicològic de les participants des d’una perspectiva de gènere, amb metodologies com la reducció de danys en totes les esferes de la vida, artteràpia, etc.
 • Liderar les línies d’intervenció i l’acompanyament emocional amb coordinació de l’equip, donant eines i recursos a la resta de professionals.
 • Coordinar amb recursos i entitats que estiguin participant en el benestar emocional de la dona.

 

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV al mail: rosarioendrinal@assis.cat amb l’assumpte: CV Psicòloga Comunitària

La data límit és el 15/10/2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.