ASSÍS

27 abril 2018

No hi ha comentaris

Home Actualitat

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) posa en marxa el Recompte 2018

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) posa en marxa el Recompte 2018

  • Tindrà lloc  la nit del 16 al 17 de maig
  • Es necessita la col·laboració d’un bon nombre de voluntariat

La nit del 16 al 17 de maig la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) – a la qual pertany ASSÍS – i l’Ajuntament de Barcelona organitzen per tercer any consecutiu el recompte de persones sense llar que pernocten a la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i quantificar el problema i detectar nous espais urbans on aquestes persones passen la nit.

El nombre de persones sensellar ha augmentat en els darrers anys a tot Europa. A Barcelona, s’ha passat de 658 persones l’any 2008 a 1.026, segons el recompte del 2017. L’atenció social a les persones sense llar requereix informació completa i actualitzada sobre les dimensions i característiques d’aquest problema social. Amb el recompte nocturn de persones sense llar a Barcelona, que es realitzarà la nit del 16 al 17 de maig, podrem obtenir un major coneixement d’aquesta població, tant les persones que dormen al carrer com les que ho fan en equipaments i recursos públics o privats.

També, ens agradaria que l’acció del Recompte servís per sensibilitzar sobre aquest fenomen. Per aquest motiu, cerquem la col·laboració d’un bon nombre de voluntariat. 

La XAPSLL ha habilitat les inscripcions d’aquests voluntaris mitjançant el web recompte.barcelona. Per participar-hi, només cal ser major d’edat, tenir-ne ganes i disponibilitat la nit del 16 de maig i omplir un formulari senzill. La nit del recompte totes les persones voluntáries es distribuiran en petits grups, que recorreran carrers i parcs de tota la ciutat per comptar les persones que hi pernocten.

Desd’ASSÍS us animem a participar en el projecte, des del convenciment que, amb un petit esforç de cadascú, aconseguirem un gran avenç conjunt.

Us podeu inscriure a www.recompte.barcelona a partir del dijous 19 d’abril.

Per qualsevol dubte, podeu contactar a:

post_01_2500x2500_CA.jpgpost_01_2500x2500_CA.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.