ASSÍS

17 maig 2021

1 comentari

Home Actualitat

Entrevista a Maria Ollé, voluntària d’ASSÍS

Entrevista a Maria Ollé, voluntària d’ASSÍS

Maria Ollé

Maria, com vas conèixer ASSÍS?

Va ser a través d’uns amics de la universitat, als qui vaig manifestar les ganes que tenia de fer un voluntariat. Ells em van comentar els diferents centres d’acollida que hi ha a Barcelona per a persones en situació de sense llar i un d’ells feia voluntariat a ASSÍS, així que em vaig animar!

 

Què et va motivar per començar a fer voluntariat?

Durant la universitat he compaginat els estudis amb la feina a temps parcial però durant els estius sempre he intentat fer voluntariat. Les persones que volem iniciar un voluntariat és per raons solidàries i altruistes, així com pertànyer a una comunitat que promou canvis socials en la teva mateixa ciutat. Aportar el teu petit gra de sorra per tal de realitzar algun canvi en la societat.

Has tingut alguna experiència durant el teu voluntariat a ASSÍS que t’hagi marcat?

En el meu cas en concret em va marcar molt la primera entrevista que vaig realitzar a una persona atesa. Em va explicar la seva història, i em va agrair haver-la escoltat. Després de quasi 2h d’entrevista vam acabar els dos plorant. Crec que moltes persones que venen al centre també volen que algú escolti la seva història, que se sentin escoltats i que puguin establir una connexió amb algú. Molts manquen de vincles afectius o de xarxa de suport per explicar les seves preocupacions, explicar com es senten i transmetre la seva frustració. A partir d’aquest moment, altres voluntaris m’han comentat que aquesta persona és més comunicativa i oberta.

També vull destacar que m’omple molt veure com creixen les persones dins del centre. Que els brillin els ulls quan finalment han rebut els papers després de set anys d’espera. Que expliquin que tenen una habitació on dormir i que ara tenen l’esperança que de vegades es perd en aquestes situacions.

 

Vols compartir algun consell amb el futur voluntariat?

Per a les persones que s’estiguin plantejant fer voluntariat els recomanaria que comencessin ja, ja que és una experiència que t’omple i t’enriqueix molt, sempre i quan disposis del temps necessari. Sovint ens perdem en la gran varietat d’ofertes que hi ha en voluntariat, per això és important informar-se en la causa i en el centre.

Respecte a les persones que estan començant els desitjo el millor i que tinguin molta empatia i paciència, per entendre la situació en la què les persones ateses viuen. La seva tasca ha de ser la de transmetre optimisme, bona energia i esperança en que la situació pot canviar i que es sentin segurs en el centre.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.