ASSÍS

04 març 2021

No hi ha comentaris

Home Actualitat

El 64% de les dones en situació de sense llar han patit violència al carrer.

El 64% de les dones en situació de sense llar han patit violència al carrer.

L’enquesta de perfil d’ASSÍS mostra unes dades preocupants referents al sensellarisme femení.

 

Si viure al carrer suposa una amenaça real per a la vida de les persones sense llar, en el cas de les dones aquesta amenaça és encara més gran. D’acord amb l’enquesta de perfil realitzada entre dones ateses d’ASSÍS durant el 2020, el 64% de les dones enquestades refereix haver patit violència al carrer i delictes d’aporofobia enfront d’un 52% en el cas dels homes.

 

Amb motiu del pròxim 8 de març, publiquem algunes dades referents a la realitat del sensellarisme femení, posant un focus especial la violència que han patit les dones: el 82% de les dones enquestades ha patit diferents formes de violència (psicològica, física o sexual) al llarg de la seva vida, el 64% ha patit violència de gènere, i el 32% ha patit violència sexual en l’edat adulta.

 


Aquests resultats assenyalen un major grau de vulnerabilitat no només en les trajectòries prèvies sinó un cop aquestes dones es troben al carrer. En relació amb aquest tema cal assenyalar que en qualsevol delicte d’odi la misogínia es cola amb una facilitat extrema, de manera que podem observar diferents formes d’exercir i expressar violència a raó de gènere.

 

Pel que es refereix als ingressos i situació laboral, el 57% busca feina i el 11% té una feina a temps parcial. El 60% de les dones que estan en procés actiu de recerca de feina i/o es troben treballant en aquest moment, va exercir el seu últim treball en el sector de les cures. Així mateix, les dones en situació de sense llar tenen uns ingressos de mitjana de 250 €, un 22% menys que els homes.

 

Les dones d’origen espanyol, (50%, un 7% més que el 2019) en general amb una major xarxa de protecció social, tendeixen a presentar perfils en situacions més cronificades mentre que la major part de dones amb trajectòries menys degradades amb relació a la situació residencial tendeixen a ser dones migrades amb dificultats administratives entre d’altres. El 35% disposa de formació professional o estudis universitaris. D’aquestes persones, el 89% són dones migrades.

 

Des d’ASSÍS seguim treballant per tal d’abordar les necessitats de les dones en situació de sense llar, oferint espais de recuperació i apoderament. En aquesta línia, tenim prevista l’obertura de dos nous recursos d’habitatge per a dones en situació de sense llar durant aquest 2021, que es sumaran a les 25 places d’habitatge per a dones de que disposa actualment.

 

#CapDonaSenseLlar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.